Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dadajevs noliedz saistību ar Ņemcova slepkavību; aizturētie tikuši sisti

Krievijas tiesībsargājošo iestāžu galvenais aizdomās turētais Borisa Ņemcova slepkavības lietā Zaurs Dadajevs atsaucis savu atzīšanos noziegumā, aģentūra TASS citē interviju ar Dadajevu laikrakstā Moskovskij Komsomoļec. Dadajevs norādījis, ka sākotnēji atzinies, lai glābtu savu biedru, kas aizturēts kopā ar viņu – bijušo padoto Ruslanu Jusupovu.

"Viņi visu laiku uz mani bļāva – vai tu nogalināji Ņemcovu? Es atbildēju – nē," Dadajeva teikto publikācijā citē Vesti Kavkaza. Dadajevam apsolīts – ja viņš atzīsies, Jusupovs tiks atbrīvots, tāpēc viņš piekritis, cerot uz iespēju izteikties tiesā Maskavā. "Domāju, tiklīdz mani nogādās tiesā Maskavā, varēšu izstāstīt patiesību, ka neesmu vainīgs. Taču tiesnesis man nemaz nedeva vārdu," skaidroja Dadajevs. Viņš arī norādījis, ka ir liecinieki, kas var pierādīt viņa nevainīgumu. "Kopā ar mani bija arī Ali Matijevs. Viņš to var apstiprināt. Kur Alijevs ir tagad?" neziņu pauda Dadajevs.Vēl divi arestētie – brāļi Anzors un Šagids Gubaševi – sarunā ar Sabiedriskās monitoringa komisijas pārstāvjiem un izdevuma MK.ru korespondentu arī norādījuši, ka pēc aizturēšanas tikuši piekauti. "Ar brāli bijām Čečenijā, kad mums piezvanīja un pateica, ka Ingušijā aizturēts mūsu brālēns Zaurs Dadajevs. Uzreiz devāmies noskaidrot, kas noticis. Ja mēs būtu vainīgi kaut kādā noziegumā, vai gan būtu braukuši? Paši saprotiet – tas taču nav loģiski," MK.ru norādījis Šagids Gubaševs. Pēc ierašanās Malgobekā abi brāļi Gubaševi uzreiz aizturēti – tas bijis naktī no 6. uz 7. martu. Aizturētajiem galvā uzvilkti maisi, kas noņemti tikai Maskavā. Nekādi paskaidrojumi sākumā neesot sniegti. Vīrieši aizvesti uz kādu telpu, kur neidentificētas personas viņus situšas."No sākuma sapratu, ka tie ir narkotiku kontroles nodaļas darbinieki – viens otru sauca par Mihaliču un Petrioviču. Pēc tam uzstāja, lai es atzīstos, ka mēs esam nogalinājuši Ņemcovu. Tad mūs atkal kaut kur veda, arī ar lidmašīnu. Visu laiku maiss galvā – tos noņēma tikai Maskavā," skaidro Šagids. Advokāts aizturētajiem piešķirts, taču to viņi pirmo reizi ieraudzījuši vien tiesas zālē.Aizvadītās nedēļas nogalē medijos izskanēja informācija, ka Ņemcova slepkavības lietā aizdomās turētais Zaurs Dadajevs it kā atzinies noziegumā. Ņemcova slepkavības lietā aizdomās turētie Zaurs Dadajevs un Anzors Kubaševs arestēti 7.martā.

Aizturēto vainu jau drīz pēc tam publiski apšaubīja Kremļa opozicionāri. Nogalinātā politiķa Borisa Ņemcova līdzgaitnieks Iļja Jašins intervijā raidorganizācijai BBC apšaubīja, ka apsūdzētie tiešām bijuši atbildīgi par slepkavības organizēšanu un noraidīja iespēju, ka aiz tās varētu stāvēt radikālie islāmisti. Viņš pauda pārliecību, ka Ņemcova slepkavas meklējami Krievijā, iespējams, pat valdībā.

Jau vēstīts, ka 27. februāra vēlā vakarā Maskavas centrā ar četriem šāvieniem mugurā nogalināts pazīstamais Kremļa opozicionārs un Krievijas prezidenta Vladimira Putina kritiķis Boriss Ņemcovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits