Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Diplomāti: Viļņā varētu tikt parakstīta deklarācija par Ukrainas turpmāko eirointegrāciju

Eiropas Savienības (ES) Austrumu partnerības samitā Viļņā gaidītā asociācijas un brīvās tirdzniecības līguma vietā ar Ukrainu varētu tikt parakstīta deklarācija par Ukrainas turpmāko virzību pa eurointegrācijas ceļu, ceturtdien raksta Lietuvas biznesa ziņu portāls Verslo žinios, atsaucoties uz saviem avotiem diplomātiskajās aprindās.

Šai dokumentā varētu būt norādīts, ka Kijeva neatsakās no turpmākās gatavošanās parakstīt ar ES asociācijas līgumu un apņemas nespert soļus, kas Ukrainu aizvestu uz Kremļa kontrolētajām politiskajām un ekonomiskajām organizācijām.

Iespējams, tajā būs teikts, ka asociācijas līgums varētu tikt parakstīts nākamā gada pavasarī ES institūciju un Ukrainas līderu tikšanās laikā Briselē, ja abas puses tam būs gatavas.

Tas, vai šāda deklarācija piektdienas rītā tiks parakstīta Viļņā, varētu noskaidroties jau ceturtdienas vakarā, kad ES dalībvalstu līderi satiksies Lietuvas galvaspilsētā, kur paredzama arī Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča tikšanās ar Eiropadomes prezidentu Hermanu van Rompeju un Eiropas Komisijas (EK) prezidentu Žozē Manuelu Barrozu.

Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs ceturtdien asociācijas līguma likteni pārrunājis ar Ukrainas vicepremjeru Sergeju Arbuzovu, kas jau ieradies Viļņā. Kā paziņojusi valdība, premjers paudis nožēlu par Ukrainas lēmumu Viļņā līgumu neparakstīt, tomēr atzīmējis, ka ES ir gatava atsākt gatavošanos parakstīšanai. Vienlaikus viņš izteicis gandarījumu, ka Viļņas samitā tiks parafēts ES un Ukrainas nolīgums par atklātu gaisa telpu.

LETA jau ziņoja, ka Ukrainas parlaments pagājušo ceturtdien neatbalstīja nevienu no sešiem likumprojektiem, kas ļautu notiesātajai ekspremjerei Jūlijai Timošenko doties ārstēties uz ārvalstīm. Pēc tam Ukrainas valdība paziņoja, ka tā aptur ES asociācijas līguma parakstīšanas sagatavošanas procesu. Šis lēmums faktiski likvidēja iespējas parakstīt līgumu Viļņas samitā, kas nozīmē, ka tagad process var ievilkties uz vairākiem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits