Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

ECB jauno debesskrāpi atklāj antikapitālistu ielenkumā

Eiropas Centrālās bankas (ECB) jaunā 1,3 miljardus eiro izmaksājušā 185 metrus augstā debesskrāpja atklāšanas svinības trešdien Vācijas finanšu galvaspilsētā Frankfurtē aizēnoja vardarbīgi antikapitālistu protesti, ziņo Bloomberg.

Policija jau rīta agrumā bija izvietojusi ap ēku vairākus tūkstošus kārtībsargu, dzeloņstiepļu žogus un ūdensmetējus. Ap sešiem no rīta nekārtību cēlāji uzbruka policistiem un to automobiļiem, metot ar dūmu svecēm, akmeņiem, stikla pudelēm un izsmidzinot kodīgu gāzi. Tika ievainoti vairāk nekā deviņdesmit policistu, ap 350 vandaļiem tika aizturēti, vēstīja BBC.

Protestus organizēja grupējums Blockupy, kas ir kreiso partiju, arodbiedrību un kustību alianse. Tas iebilst pret ECB, Eiropas Komisijas un Starptautiskā Valūtas fonda darbību un vaino šo institūciju ieviesto taupības politiku nabadzības pieaugumā.

Protestu aktivitātēs piedalījās arī aktīvisti no Grieķijas radikāli kreisās valdošās partijas Syriza un Spānijas populistiskās kustības Podemos. Vairāki tūkstoši cilvēku pulcējās vēlākos protestu gājienos Frankfurtes ielās, neiesaistoties sadursmēs ar policiju. Deutsche Welle ziņoja, ka organizētāji ar speciāli īrētu vilcienu plānoja atvest 800 protestētāju no Berlīnes un ar 60 autobusiem - no 39 Eiropas valstīm.

Savukārt ECB prezidents Mario Dragi svinīgajā uzrunā uzsvēra, ka ECB ir daļa no risinājuma, kā palīdzēt cilvēkiem krīzes laikā, nevis problēmu cēlonis.


sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits