Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Eštone nosoda drošības struktūru vēršanos pret demonstrantiem Kijevā

Eiropas Savienības (ES) augstā ārlietu pārstāve Ketrina Eštone nosodīja naktī uz trešdienu Kijevā notikušo Ukrainas drošības struktūru operāciju pret protestētājiem.

"Esmu dziļi satraukta par policijas specvienību rīcību pagājušajā naktī," norādīja Eštone, izsakoties par notikumiem Ukrainas galvaspilsētā, kur viņa uzturas vizītē. "Es nosodu spēka pielietošanu un vardarbību, kas nedrīkst būt atbilde miermīlīgām demonstrācijām, un aicinu uz lielu savaldību."

"Es joprojām esmu Kijevā. Es biju jūsu vidū Maidanā (Neatkarības laukumā) vakarā, un mani satrieca to ukraiņu apņēmība, kas iestājušies par valsts Eiropas perspektīvu," teikts Eštones paziņojumā, kuru izplatījusi ES pārstāvniecība Ukrainā.

"Tagad, dažas stundas vēlāk, es ar skumjām sekoju tam, kā policija pielieto spēku, lai aizvāktu mierīgus cilvēkus no pilsētas centra," paziņoja Eštone. "Valsts varai bija jārīkojas nakts aizsegā, lai sāktu saziņu ar sabiedrību ar milicijas palīdzību. Dialogs ar politiskajiem spēkiem un sabiedrību un argumentu izmantošana vienmēr ir labāka par spēka argumentiem."

Naktī uz trešdienu aptuveni 400 iekšējā karaspēka karavīru un milicijas īpašo uzdevumu vienības "Berkut" kaujinieki atbrīvoja no barikādēm un telšu pilsētiņām Kijevas valdības kvartāla ielas.

Drošības dienestiem mēģinot likvidēt opozicionāru posteni Luterāņu un Bankas ielas krustojumā, izraisījās sadursmes.

"Berkut" kaujinieki trešdien no rīta mēģināja triecienā iebrukt protestētāju ieņemtajā Kijevas domes ēkā, tomēr, sastopot aktīvu protestētāju pretdarbību, bija spiesti atkāpties.

Kijevas Neatkarības laukumā - opozīcijas protestu kustības epicentrā - un pie Kijevas domes ēkas trešdien jau sapulcējušies 30 000 protestētāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits