Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

FOTO: Sāk savākt Ukrainā notriektās Malaizijas lidmašīnas atlūzas

Svētdien Ukrainas austrumos sākušies jūlijā notriektās Malaizijas pasažieru lidmašīnas atlūzu savākšanas darbi, no notikumu vietas vēsta ziņu aģentūra AFP.

Promaskavisko kaujinieku pasludinātās Doņeckas "tautas republikas" Ārkārtas situācijas ministrijas strādnieki lidmašīnas nogāšanās vietā netālu no Hraboves ciemata, Doņeckas apgabalā, svētdien ar metāla zāģiem sāka sadalīt lidmašīnas atlūzas.

Nīderlandes eksperti, kas izmeklē lidmašīnas notriekšanu, apstiprināja, ka viņi pārrauga atlūzu aizvākšanas darbus, kas varētu ilgt "vairākas dienas". Viņi arī apliecināja, ka atlūzas vispirms tiks nogādātas uz Harkovu un tad ar lidmašīnu uz Nīderlandi.

Katastrofā dzīvību zaudēja visi 298 cilvēki, kas atradās reisa Amsterdama-Kualalumpura lidmašīnā, arī 193 Nīderlandes pilsoņi.

No 298 bojāgājušajiem līdz šim ir izdevies identificēt 289.

Rietumi un Kijeva uzskata, ka Malaizijas lidmašīnu notriekuši promaskaviskie kaujinieki, raidot raķeti no zenītartilērijas kompleksa "Buk", kuru tiem piegādājusi Maskava.

Uzreiz pēc lidmašīnas notriekšanas Rietumu medijos izskanēja arī versijas, ka liktenīgo raķeti izšāvuši Krievijas karavīri, kas atradušies Ukrainas teritorijā vai arī Krievijas teritorijā līdzās Ukrainas robežai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits