Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Gruzija pēc Saakašvili iecelšanas vadošā amatā Ukrainā atsauc vēstnieku

Gruzija uz konsultācijām atsaukusi savu vēstnieku Ukrainā, šādi rīkojoties pēc tam, kad Gruzijas eksprezidents Mihails Saakašvili tika iecelts Ukrainas prezidenta Reformu izpildkomitejas vadītāja amatā, piektdien pavēstīja Gruzijas ārlietu ministrs Dāvids Zalkaliani.

"Tā ir diplomātiskajās attiecībās pieņemta prakse, kas norāda uz zināmu problēmu rašanos divpusējās attiecībās, tāpēc, lai noteiktu turpmākos soļus, nepieciešamas konsultācijas ar vēstnieku," žurnālistiem sacīja ministrs.

Neraugoties uz šo Ukrainas soli, "Gruzija neizskata diplomātisko attiecību saraušanas vai stratēģiskās partnerības pārskatīšanas iespējas", norādīja Zalkaliani.

Saakašvili nule kā Ukrainā iecelts Reformu izpildkomitejas vadītāja amatā. Tā ietilpst prezidenta Nacionālās Reformu padomes sastāvā.

Atbilstošu rīkojumu Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis parakstīja 7.maijā, teikts valsts galvas oficiālajā tīmekļa vietnē.

Reformu izpildkomiteja ir Ukrainas prezidenta administrācijas palīgstruktūra. Tās galvenais uzdevums ir priekšlikumu sagatavošana reformu stratēģiskajai plānošanai, to saskaņota īstenošana un reformu realizācijas monitorings.

Saakašvili iepriekš tika pareģots vicepremjera amats reformu jautājumos, bet pēc Gruzijas puses protestiem Ukraina no šīs ieceres atteicās.

Saakašvili, kurš Ukrainā kādu laiku ieņēma arī Odesas apgabala gubernatora amatu, Gruzijā apsūdzēts par amata varas ļaunprātīgu izmantošanu.

Saakašvili sākotnēji bija Ukrainas iepriekšējā prezidenta Petro Porošenko sabiedrotais un pēc viņa aicinājuma 2015.gadā uzņēmās Odesas apgabala gubernatora amatu, taču pusotru gadu vēlāk viņš atkāpās no šī amata un kļuva par Porošenko oponentu un pret viņa varu vērstās protestu kustības līderi.

 

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka pēc analoģijas varētu par Ukrainas finansu ministru iecelt Laventu. Viņš ir atbilstošāks, jo kriminālsods ir izciests, kamēr Sakašvili nav.
Uldis
U
Šo Gruzīna cūku ir jānošauj ! ASV nenosista pastala ,es ceru ka tai aitai kāds Ukrainas patriots nolauzīs sprandu. Latvijas ASV plušķi es ceru ,ka ar jums tieši tas pats notiks ,un jūs kā žurkas muksiet uz ASV vēstniecību pēc palidzības .
interesanti
i
Gruzijai jāpateicas Saakašvilli, ka tur vairs nav korupcijas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits