Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Honkongā visiem obligāti jāveic Covid-19 testi

Cenšoties ierobežot prognozēto īpaši straujo koronavīrusa omikrona paveida izplatību nākamajā mēnesī, Honkonga paziņojusi, ka martā visiem tās gandrīz 7,5 miljoniem iedzīvotāju būs obligāti trīs reizes jāveic Covid-19 tests, vēsta The Guardian.

Honkongas galvenā amatpersona Kerija Lama paziņoja, ka tagad Ķīnas pārvaldē esošās bijušās britu kolonijas iedzīvotāju testēšanas kapacitāte tiks palielināta līdz miljonam vai pat vairāk veiktu Covid-19 testu dienā, un tas nozīmē, ka viena visu iedzīvotāju testēšanas kārta tiks veikta nedēļas laikā. Valdība nodrošināšot iedzīvotājus arī ar sejas maskām un paštestiem, ko iedzīvotāji starp oficiālajiem testiem varēs veikt mājās.

Al Jazeera atgādina, ka Honkonga ir viena no pasaules visblīvāk apdzīvotajām urbānajām teritorijām. Tajā daudzas ģimenes mitinās dzīvokļos augstceltnēs, kur sanāk cieši kontaktēties ar citiem iedzīvotājiem pārpildītos liftos. Honkongas vadība ar ļoti stingriem pasākumiem cenšas kopēt Ķīnas "nulles Covid stratēģiju", kas nozīmē par katru cenu apturēt inficēšanās uzliesmojumus. Līdz šim Honkongā tika reģistrēti kopā tikai ap 60 tūkstošiem inficēšanās gadījumu, taču, izplatoties vīrusa omikrona paveidam, kopš 1. februāra dienā reģistrēto jauno inficēšanās gadījumu skaits pieaudzis ap 70 reizēm. Honkongas slimnīcas jau ir pārpildītas, testēšanas jauda atpaliek no vīrusa izplatības ātruma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits