Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Irāna noliedz apgalvojumus par Al Qaeda līdera vietnieka nogalināšanu Teherānā

ASV mediju apgalvojumi, ka Izraēlas aģenti augustā Irānas galvaspilsētā Teherānā būtu nogalinājuši vienu no starptautiskā teroristu organizāciju tīkla Al Qaeda līderiem, neatbilst patiesībai, sestdien pavēstīja Irānas Ārlietu ministrijas oficiālais pārstāvis Saids Hatibzade.

"Laiku pa laikam Vašingtona un Telaviva - ar meliem un izplatot dezinformāciju medijos - cenšas lietas atainot tā, it kā Irānai būtu saistība ar šādiem [teroristu] grupējumiem, lai atbrīvotu sevi no atbildības par šī grupējuma [Al Qaeda] un citu teroristisko grupējumu darbību reģionā," amatpersonas teikto citē ziņu aģentūra"Mehr.

Hatibzade norādīja, ka Irānas teritorijā Al Qaeda locekļu nav, un skaidroja, pretēji apgalvojumi ir daļa no ekonomiskā un psiholoģiskā kara pret Irānu.

Publikācijā ASV laikrakstā New York Times piektdien bija apgalvots, ka Izraēlas aģenti Teherānā augustā esot nošāvuši Al Qaeda vadības otro cilvēku Abdullu Ahmedu Abdullu, kas ir saistīts ar 1998.gadā Kenijā un Tanzānijā notikušajiem uzbrukumiem ASV vēstniecībām.

Abdulla Ahmeds Abdulla, kas ASV Federālā Izmeklēšanas biroja meklēto teroristu sarakstā atrodas otrajā vietā, nogalināts pēc ASV lūguma, laikrakstam sacījušas ASV izlūkdienestu amatpersonas.

Slepkavība Teherānā notikusi 7.augustā Āfrikas teroraktu gadadienā. Al Qaeda otrā cilvēka likvidēšanu publiski nav atzinušas nedz ASV un Izraēla, nedz arī Al Qaeda.

Abdulla Ahmeds Abdulla nogalināts kopā ar meitu Miriamu - Al Qaeda nelaiķa līdera Osamas bin Ladena dēla Hamzas bin Ladena atraitni, vēsta New York Times.

ASV federālās varasiestādes par informāciju, kas sekmētu Abdullas Ahmeda Abdullas notveršanu, piedāvāja desmit miljonus dolāru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits