Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Irāna paziņo par jaunu ballistisko un spārnoto raķešu izstrādi

Irāna ceturtdien prezentēja jaunu pašu valstī izstrādātu klases "zeme-zeme" ballistisko raķeti un jaunu spārnoto raķeti, šādi ignorējot ASV prasības, lai Teherāna aptur savu raķešu programmu.

'"Zeme-zeme" raķetei, kas ir nodēvēta Kasema Sulejmani vārdā, darbības rādiuss ir 1400 kilometru, un spārnotajai raķetei, kas ir nodēvēta Abu Mahdi vārdā, darbības rādiuss pārsniedz 1000 kilometru," televīzijā pārraidītā uzrunā pavēstīja aizsardzības ministrs Amirs Hatami.

Televīzijā tika parādīti arī raķešu attēli.

Irānas bruņoto spēku elites vienības Kudsas spēki komandieris Sulejmani un Irākas kaujinieku komandieris Abu Mahdi al Muhandiss janvārī tika nogalināti ASV drona triecienā Irākā pie Bagdādes lidostas.

"Raķetes un jo īpaši spārnotās raķetes mums ir ļoti svarīgas. Fakts, ka mēs esam palielinājuši darbības rādiusu no 300 līdz 1000 [kilometriem] nepilnu divu gadu laikā, ir liels sasniegums," sacīja Irānas prezidents Hasans Ruhani.

"Mūsu militārais spēks un raķešu programmas ir aizsardzības rakstura," viņš uzsvēra.

ANO Drošības padome 14.augustā noraidīja ASV ierosināto rezolūciju par Irānai noteiktā ieroču embargo pagarināšanu. Rezolūciju bez ASV atbalstīja vēl tikai Dominikāna, 11 valstis balsojumā atturējās, bet Krievija un Ķīna balsoja pret.

ASV savā attieksmē pret Irānu ir kļuvušas aizvien izolētākas ANO Drošības padomē, kopš prezidents Donalds Tramps 2018.gada maijā panāca ASV izstāšanos no pasaules lielvaru un Irānas kodolvienošanās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits