Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunas zemestrīces Turcijā palielina bailes

Glābējiem Turcijā nācies atsākt jau pārtrauktos glābšanas darbus pēc jaunas zemestrīces un tās pēcgrūdieniem pirmdienas vakarā.

Tajā dzīvību zaudējuši vismaz seši cilvēki, ievainojumus guvuši 294, 18 no viņiem – smagus, ziņo BBC.

Zemestrīce ar magnitūdu 6,4 notika uzreiz pēc astoņiem vakarā pēc vietējā laika 10 kilometru dziļumā netālu no Antakjas pilsētas Sīrijas pierobežā. Trīs minūtes pēc tās sekoja pēcgrūdiens ar magnitūdu 5,8 un vēl 31 mazāk stiprs pēcgrūdiens.

Varasiestādes paziņojušas, ka šoreiz bojāgājušo skaits ir relatīvi neliels, jo zemestrīce notika vietā, ko jau izpostīja 6. februārī notikušās zemestrīces. Tajās dzīvību Turcijā un Sīrijā zaudēja vairāk nekā 47 tūkstoši cilvēku, bet miljons zaudēja pajumti, jo viņu mājas sagruva. Šajā pirmdienā notikušajā zemestrīcē sagruva ēkas, kuras bija guvušas strukturālus bojājumus pirms divām nedēļām.

Mediji ziņo, ka vairāk nekā 470 cilvēku vērsušies slimnīcās Sīrijā, jo guva ievainojumus pirmdienas zemestrīcē, kuras grūdieni esot bijuši sajūtami arī Ēģiptē, Jordānijā, Izraēlā un Libānā.

Al Jazeera, atsaucoies uz Turcijas ģeoloģijas profesoru Mehmetu Kokumu, vēsta, ka kopš 6. februāra bijuši vairāk nekā pieci tūkstoši pēcgrūdienu. Hatajas provinces mērs Litfi Savašs brīdinājis cilvēkus neatgriezties zemestrīces izpostītajās mājās un nemēģināt no tām iznest mēbeles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits