Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kalnu Karabahu pametuši vairāk nekā 13 tūkstoši

Jau vismaz 13 350 Kalnu Karabahā dzīvojušo armēņu ir pametuši mājas un ieradušies Armēnijas teritorijā, otrdienas rītā paziņoja Armēnijas valdība.

Al Jazeera vēsta, ka Armēnijas valdība paziņojumā šos bēgļus nodēvējusi par «piespiedu kārtā pārvietotām personām» un solījusi izmitināt visus cilvēkus, kuriem būs nepieciešamība pēc mājokļa. Kalnu Karabahas reģionā līdz šim dzīvoja ap 120 tūkstošiem cilvēku – pārsvarā armēņi.

Kalnu Karabahas Veselības departaments informējis, ka pirmdienas vakarā notikušajā sprādzienā degvielas uzpildes stacijā reģiona galvenajā pilsētā Stepanakertā (azerbaidžāņi to sauc par Hankendi) dzīvību zaudējuši vismaz 20 cilvēki, 290 hospitalizēti ar dažādas pakāpes ievainojumiem. Vairāku desmitu ievainojumus guvušo veselības stāvoklis esot kritisks. Joprojām nav oficiāli paziņots, kas izraisīja sprādzienu.

France24.com vēsta, ka, spriežot pēc to cilvēku plūsmas, kas no Kalnu Karabahas šķērso Armēnijas robežu, tuvākajās dienās ieradīsies vēl tūkstošiem cilvēku. "Mēs te negaidām tikai savu ģimeņu locekļus, mēs te sagaidām visu Kalnu Karabahu," intervijā France24.com teicis kāds vīrs, kurš robežkontroles punktā gaida radiniekus. "Kā gan lai mēs tur atgrieztos? Mūsu Karabaha vairs neeksistē. Nav palīdzības ne no vienas valsts, neviena valsts neiestājas par mums," saka Grigors, kurš arī gaida ģimenes locekļus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits