Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kanāda sāk vakcināciju pret Covid-19 ar Pfizer/BioNTech vakcīnu

Kanāda pirmdien sāka vakcināciju ar ASV farmācijas giganta Pfizer un Vācijas kompānijas BioNTech izstrādāto Covid-19 vakcīnu.

Pirmās vakcīnas saņēma aprūpes nami Kvebekā, kas ir jaunā koronavīrusa smagāk skartā province Kanādā. Par pirmo Kanādā pret Covid-19 vakcinēto cilvēku kļuva ilgtermiņa aprūpes nama iemītniece provinces galvaspilsētā Kvebekā.

Pēc Kvebekas pirmdien tika sākta vakcinācija arī Ontārio provincē, kur starp pirmajiem vakcinētajiem bija pieci veselības aprūpes darbinieki. 

Kad vakcinācija sāksies pārējās Kanādas provincēs, pagaidām nav zināms, bet amatpersonas izteikušās, ka tas notiks šonedēļ.

Kanādā kopš jaunā koronavīrusa pandēmijas sākuma ir reģistrēti 13 430 nāves gadījumi, kas saistīti ar Covid-19. Vairāk nekā 8460 no mirušajiem bija veco ļaužu aprūpes namu iemītnieki. Valstī apstiprināti vairāk nekā 460 000 Covid-19 gadījumu.

Ontārio pirmdien tika reģistrēti 1940 jauni inficēšanās gadījumi un 23 jauni nāves gadījumi, bet Kvebekas provincē - 1620 jauni inficēšanās gadījumi un 25 jauni nāves gadījumi.

Kanāda šomēnes saņems 249 000 Pfizer/BioNTech vakcīnas devu. Kanādas valdība ir pasūtījusi 20 miljonus šīs vakcīnas devu un tai ir iespēja iegādāties vēl 56 miljonus devu. Cilvēkam vakcinācijai ir nepieciešamas divas devas, kas tiek ievadītas ar 21 dienas starplaiku.

Pfizer/BioNTech izstrādātā Covid-19 vakcīna izmēģinājumos bijusi efektīva 95% gadījumu.

Kanāda ir noslēgusi līgusi līgumus ar vēl sešiem vakcīnu ražotājiem un pašlaik izvērtē trīs citas vakcīnas, tai skaitā uzņēmuma Moderna izstrādāto, kura drīz var tikt apstiprināta. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits