Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Kerijs: Aukstajā karā bija "vieglāk"

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs, otrdien izsakoties par ārkārtīgi sarežģītajiem izaicinājumiem, ar kuriem Vašingtona patlaban sastopas Ukrainā, Krievijā, Irānā un Tuvajos Austrumos, atzina, ka Aukstā kara gados ir bijis "vieglāk".

"Aukstā kara gados bija vieglāk nekā šodien - vienkāršāk varbūt ir veids, kā to nosaukt," Valsts departamentā uzrunājos attīstības un palīdzības jomas ekspertus, sacīja Kerijs.

"Izvēles bija ne tik daudzveidīgas, ne tik sarežģītas, galīgākas, skaidrākas. Komunisms, demokrātija, Rietumi, Austrumi, Dzelzs priekškars."

"Daudzās attīstības valstis" plašumā gājušie spēki tādi kā radikālais islāms un "pārāk daudzās neveiksmīgās valstis" ainavu dramatiski padarījušas sarežģītāku, tāpēc ir vajadzīga liela diplomātiskā precizitāte, kas pirms vairākām desmitgadēm nemaz nebija vajadzīga, pavēstīja Kerijs.

"Pēckara 50. un 60.gados "mēs varējām pieņemt tiešām sliktus lēmumus un joprojām uzvarēt, jo mēs lielā mērā bijām vienīgā dominējošā ekonomiskā un militārā vara. Tagad tas tā vairs nav. "

Patlaban, kad Kerijam nākas strādāt vairākās smagās krīzēs un diplomātiskos strupceļos, viņa prasmes jo īpaši tiek pārbaudītas spraigajā Krievijas un Ukrainas konfrontācijā, kas izraisījusies Kremļa agresijas dēļ.

Tomēr Kerijs norādīja, ka ir arī gaiši laukumi, ieskaitot centienus pabeigt kodolsarunas ar Irānu.

"Jā, mēs cīnāmies ar dažiem sarežģītiem jautājumiem, tādiem kā Ukraina. Jā mums ir smagi uzdevumi Sīrijā un Tuvajos Austrumos un citviet," viņš sacīja.

"Paskatīsimies uz plašām pasaules daļām, kur mēs esam spējuši saglabāt mieru, esam spējuši īstenot vadību un veikt grūtus uzdevumus," norādīja Kerijs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits