Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ķīna aptur individuālus ceļojumus uz Taivānu

Ķīna trešdien pastiprinājusi spiedienu uz Taivānu, paziņojot, ka pārstāj izsniegt atļaujas individuāliem ceļojumiem uz šo salu.

Taivāna un kontinentālā Ķīna tiek pārvaldītas atsevišķi, kopš 1949.gadā šajā salā patvērās pilsoņkarā sakautā Ķīnas Republikas nacionālistu valdība, bet komunistu ieņemtajā Ķīnas kontinentālajā daļā tika proklamēta Ķīnas Tautas Republika. Ķīna uzskata Taivānu par savas teritorijas daļu un solījusi to atgūt.

Līdz šim Ķīnas pilsoņiem 47 pilsētās bija iespēja pieteikties atļaujām individuāliem ceļojumiem uz Taivānu. Turpmāk vienīgā iespēja būs doties ceļojumos tūristu grupās.

Ķīnas Tūrisma ministrija pavēstīja, ka no ceturtdienas vairs netiks izsniegtas atļaujas individuāliem ceļojumiem uz Taivānu.

Abu valstu attiecības pasliktinājušās, kopš 2016.gadā par Taivānas prezidenti kļuva Cai Inveņa, kuras vadītā partija atteicās atzīt ideju, ka Taivāna ir daļa no "vienas Ķīnas".

Pēc Cai ievēlēšanas Pekina sarāva oficiālos sakarus, ir aktivizējusi militāros manevrus, pārvilinājusi Taivānas diplomātiskos sabiedrotos un pastiprinājusi ekonomisko spiedienu.

Taivānā janvārī paredzētas prezidenta vēlēšanas, kurās Cai galvenais konkurents būs opozīcijas Gomindāna partijas (KMT) kandidāts Haņs Kuoju, kurš tiek uzskatīts par Pekinai draudzīgu kandidātu.

Vēl nesen mazpazīstamais Haņs divu gadu laikā strauji kļuvis populārs un tagad izcīnījis savas partijas nomināciju prezidenta amatam.

Vēlēšanās galvenais jautājums būs par Taivānas attiecībām ar Ķīnu.

62 gadus vecais Haņs svētdien paziņoja, ka vēlēšanas būs izvēle starp "mieru vai krīzi" attiecībās ar Ķīnu.

Tikmēr Cai raksturojusi 2020.gada vēlēšanas kā "cīņu par brīvību un demokrātiju", pozicionējot sevi kā politiķi, kas spēj aizsargāt Taivānu pret arvien uzstājīgāko Pekinu.

Top komentāri

Enģeļa viesis
E
Skaitliski lielām nācijām vienmēr gribas diktēt mazākajām noteikumus ka un ko. Tikai vēsture rāda , ka tas ir bezjēdzīgs enerģijas tēriņš. Katrai būtnei ir sava brīvā griba un izvēle un neko nevienam uzspiest nevar! Taiwāna kaut kāda mērā ir līdzīga Latvijai , Lietuvai un Igaunijai, kas atbrīvojās no lielvaras Krievijas un ir sadarbībā ar rietumiem. Nekas nav ideāli...bet aizliegumi rada vel lielāku interesi....gan jau būs atsalums un ķīnieši bariem skries uz šo salu, lai atkal to redzētu...
Neslāvs
N
Ceram uz identisku Poo impērijas rīcību attiecībā uz Baltijas valstīm.
Arķoms
A
Ķīnieši kuri ceļo uz Taivānu atgriežas Ķīnā, krievi kuri ceļo uz rietumvalstīm Krievijā vairs neatgriežas. Nāvi Pūķinam!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits