Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ķīnā ar 2,2 tūkstošu cilvēku arestu sākusies cīņa pret triādēm

Cīņas ar organizēto noziedzību ietvaros Ķīnas policija arestējusi aptuveni 2,2 tūkstošus cilvēku, vēsta aģentūra UPI, atsaucoties uz valsts varas iestāžu paziņojumu.

Cīņa ar triādēm pēdējā laikā ir kļuvusi par Ķīnas varas iestāžu ļoti svarīgu uzdevumu. Kopš septembra sākuma, kad pēc valsts augstākās vadības rīkojuma tika sākta kriminālo organizāciju likvidēšanas operācija, plaši aresti īstenoti 11 valsts provincēs, kā rezultātā likvidēti aptuveni 300 grupējumi.

Apcietināto vidū, piemēram, ir triāde, kura kontrolēja vienu no valsts lielākajiem dārzeņu un augļu tirgiem Hunaņas provinces galvaspilsētā Čangšā. Grupējums tiek apsūdzēts manipulācijās ar cenām, kā arī varmācībā pret tirgotavu īpašniekiem. Tāpat policija apcietinājusi daudzas triādes, kas iesaistītas azartspēļu biznesā, kā arī nodarbojušās ar reketu.

Ķīnā pastāv ļoti stingra likumdošana attiecībā uz dalību triādēs. Tā slepkavībās vai pat varmācībā vainīgajiem praktiski vienmēr tiek piespriesti nāvessodi.

Vienlaikus varas iestādes ir spiestas atzīt, ka cīņu ar organizēto noziedzību sarežģī fakts, ka daudzas bandas cieši sadarbojas ar korumpētām policijas amatpersonām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits