Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ķīnā top Titānika dubultnieks

Ķīnā ir uzsākta slavenā okeāna lainera Titāniks kopijas būvniecība. Kuģa reprodukcijas celtniecības vieta šobrīd atrodas 1200 kilometru attālumā no jūras.

Paredzēts, ka pēc kuģa pabeigšanas tas būs 269 metrus garš un 28 metrus plats, tajā atradīsies deju zāle, peldbaseins, teātris un kajītes, vēsta Ķīnas ziņu aģentūra Siņhua.

Tiek lēsts, ka projekts kopumā izmaksās 145 miljonus dolāru.

Reprodukcija tiek būvēta ar nolūku attīstīt tūrismu, un to daļēji finansē Dajingas apgabala valdība, kas atrodas Ķīnas Sičuaņas provincē.

Dajinga atrodas aptuveni 130 kilometru attālumā no provinces galvaspilsētas Čendu un vairāku simtu kilometru attālumā no jūras. Titānika reprodukcija tiks pietauvota Qijiang River rezervuārā.

Grandiozais projekts tiek plānots jau divus gadus, bet darbs pie lainera būvniecības ir uzsākts tikai šonedēļ, ziņo valsts pārziņā esošais laikraksts China Daily.

"Pēc RMS Titānika nogrimšanas, neviens nav redzējis tā pilnīgu rasējumu," laikrakstam skaidroja viens no projekta finansētājiem.

"Daudzi rasējuma fragmenti ir nonākuši kolekcionāru rokās vai arī ir pazuduši. Mēs vairākus gadus esam kolekcionējuši rasējumus no daudzām pasaules valstīm, un mums ir izdevies iegūt lielāko daļu no tiem."

Sičuaņas provinces Titāniks nav vienīgais nesenais mēģinājums atjaunot nogrimušo okeāna laineri. Šogad Austrālijas magnāts Klīvs Palmers plānoja pabeigt Titāniks II būvniecību, bet projekts šobrīd ir atlikts uz vēl vismaz diviem gadiem. Austrālijas mediji ziņoja, ka kompānija, kurai uzticēta kuģa dubultnieka radīšana, ir pārtraukusi darbību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits