Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Ķīnas tiesa atzīst, ka homoseksualitāte nav garīga saslimšana

Jangs Tengs pieteicās ārstēšanās kursam, jo, kā pats sacīja, izjuta spiedienu no ģimenes būt heteroseksuālam. Kursā, kuram brīvprātīgi pieteicās Tengs, izmantoja hipnozi un elektrošoka terapiju.  
Ķīnas tiesa piespriedusi kādai klīnikai izmaksāt kompensāciju, vīrietim kura “ārstēšanai no homoseksualitātes” izmantots elektrošoks, vēsta Al Jazeera.

Homoseksuālā vīrieša Janga Tenga advokāts medijiem pavēstījis, ka šis ir iespējams pirmais tiesas process, kurā tiek atzīts, ka elektrošoka terapija nav piemērota ārstniecības metode, kā arī to, ka homoseksualitāte nav garīga slimībai, kuru nepieciešams ārstēt. 

Homoseksualitāti no garīgo slimību klasifikatora Ķīnā izņēma 2001. gadā, tomēr līdz šim nav bijuši spriedumi, vai izveidoti jauni likumi, kas aizliegtu seksuālo minoritāšu diskrimināciju. Tāpat Ķīnā nav atļautas viendzimuma laulības. 

Lai gan homoseksualitāte Āzijas lielvalsts sabiedrībā pēdējos gados ir kļuvusi krietni pieņemamāka, tomēr daudzi atklāti homoseksuāli vīrieši izjūt spiedienu pieteikties "ārstniecības" kursiem, kā arī apprecēties ar pretējā dzimuma pārstāvēm. 

Mandarīnu valodā, kas ir lielākā no Ķīnā runātajām valodām, pēdējos gados ir radies jauns vārds - Tongkī, kas apzīmē sievietes, kuras dzīvo nelaimīgā laulībā ar homoseksuāliem vīriešiem, kuri sabiedrības vai ģimenes spiediena dēļ apprecējušies ar pretējā dzimuma pārstāvēm.   

Ķīnā apmēram 70-90% homoseksuālu vīriešu ir apprecējušies ar sievieti vai taisās to darīt, raksta Al Jazeera.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits