Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latviete prestižā Īrijas konditorijas konkursā iegūst zelta medaļu

Latviete Solvita Austruma prestižā kondtorejas izstrādājumu konkursā Dublin Sugarcraft Guild Exhibition ieguvusi zelta medaļu, raksta baltic-ireland.ie. Viņa Īrijā dzīvo jau astoto gadu.

Ikgadējajā konkursā konditoru darbi tiek vērtēti vairākās kategorijās - kāzu tortes, kūciņas (cup cakes), bērnu tortes, ziedi, iesācēji, profesionāļi un citās. Bijušās kuldīdznieces veidotā trīsstāvīgā torte zelta medaļu ieguva aptuveni 100 toršu konkurencē.

Konkursam iesniegtajām tortēm, arī krāsām, ko izmanto dekorēšanai, ir jabūt 100% ēdamām. Daudzas tortes tikušas diskvalificētas, jo to pagatavošanā bija izmantoti neēdami materiāli.

"Pēc profesijas esmu pavāre-konditore, tad man vienmēr ir paticis gatavot ēst un cept tortes. Reiz vienā veikalā ieraudzīju no cukura masas veidotus ziedus un man radās interese arī par šo mākslu. Tādēļ nolēmu apmeklēt kursus, divus gadus neveiksmīgi gaidīju rindā, bet tā arī nesagaidīju. Netīšām sanāca iet garām Alans veikalam Atlonas pilsētā, kur ieraudzīju reklāmu par kursiem. Tā nu es sāku apmeklēt šos kursus, bet Dublin Sugarcraft Guild Exhibition pieteicos, paklausot savas skolotājas ieteikumam," stāsta Solvita Austruma.

Viņa sākotnēji domājusi, ka aizvedīs un noliks savu torti uz galda un ar to viss beigsies, jo šajā jomā ir tikai iesācēja ar piecu mēnešu pieredzi. Zinājusi, ka konkursā ir ļoti stingri noteikumi, bet ieraugot rezultātus nobirdinātas arī prieka asaras.

"Konkursa torti veidoju trīs dažādos stilos, pārklājot ar cukura masu. Lielāko tortes daļu apzīmēju ar lielām rozēm, kuru ziedlapiņas iekrāsoju trīs dažādās krāsās, kā arī lapiņas bija iekrāsotas trīs krāsās. Vidējo daļu apstrādāju vienkāršāk, veidoju rūtiņas, ko pēc tam pārklāju ar spīduma putekļiem. Virsējās tortes daļas rozes veidoju no icing sugar un pēc tam pārklāju ar krāsu, bet rozes, kas bija uz tortes, veidoju no cukura masas," par savu veikumu stāsta autore.

Torte tapusi  deviņas stundas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits