Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Lavrovs: Nepilsoņa statuss Baltijas valstīs dara kaunu visai ES

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs par kaunu visai Eiropas Savienībai (ES) nosaucis tādas iedzīvotāju kategorijas kā nepilsoņi saglabāšanos Baltijas valstīs.

"Tas ir mūsdienu Eiropas kauns, kauns Eiropas Savienībai, kas uzņēma Latviju, Igauniju un Lietuvu savās rindās situācijā, kad tās neatbilda dalības ES kritērijiem. Tostarp tās neatbilda arī kritērijiem par cilvēktiesībām, etnisko un valodas minoritāšu tiesību nodrošināšanu," Lavrovs trešdien teica Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes deputātiem.

Krievijas ārlietu ministrs paziņoja, ka "Eiropas Savienībā parādās dubultie standarti". "Es vēlreiz atkārtoju – tas ir kauns Eiropas Savienībai. Jo mēs neprasām neko tādu, ko neprasa starptautiskās organizācijas – Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) rasu diskriminācijas izskaušanas komiteja, Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO), Eiropas Padome (EP)," uzsvēra Lavrovs.

Viņš piebilda, ka visas šīs organizācijas "ir noformulējušas konkrētus ierosinājumus Latvijai un Igaunijai par to, ka ir jālikvidē nepilsoņa statuss".

"Bet nekas neizdodas. ES atbildes, kad mēs regulāri uzdodam šos jautājumus, tiek balstītas uz to, ka šīs valstis atbilst tā dēvētajiem Kopenhāgenas kritērijiem. Bet tā nav taisnība. Dalība ES nevienu neatbrīvo no starptautisko organizāciju – ANO, EDSO, EP – lēmumu izpildes," norādīja Krievijas ārlietu ministrs.

Viņš sacīja, ka Krievija arī turpmāk centīsies panākt, lai krievu valoda tiktu atzīta par ES oficiālo valodu.

Nepilsoņu statuss ir saglabājies Latvijā un Igaunijā, bet Lietuvā visi iedzīvotāji pēc Padomju Savienības sabrukuma automātiski saņēma Lietuvas pilsonību. Nepilsoņiem nav balsstiesību. Krievija regulāri kritizē Baltijas valstis par nepilsoņu un krievvalodīgo minoritātes diskrimināciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits