Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Liepiņš plāno tiesā apstrīdēt liegumu piedalīties Saeimas sēdēs; tās apmeklēt pagaidām neplāno

Deputāts Dainis Liepiņš (LRA) plāno tiesā apstrīdēt liegumu piedalīties Saeimas sēdēs, taču pagaidām vairs neplāno mēģināt tās apmeklēt.

Liepiņš aģentūrai LETA sacīja, ka sagaidīs skaidrojumu no Valsts policijas par to, uz kādu normatīvo aktu pamata policijas darbinieki viņam vakar liedza apmeklēt Saeimas sēdi. Tad tiks apkopoti visi dokumenti, kas attiecas uz šo jautājumu, un deputāts plāno vērsties tiesā.

Politiķis plāno apstrīdēt arī liegumu atrasties Saeimas sēžu zāles deputātu sektorā. Viņš gan prognozē, ka tas varētu būt "garš process, kas ilgs gadiem".

Taujāts, vai plāno mēģināt doties uz Saeimas sēdēm arī turpmāk, Liepiņš pauda, ka nav vajadzības šādi rīkoties un nav vajadzības nevienu provocēt. Viņš gan uzskata, ka pašlaik Saeima "tiek vadīta nelikumīgā veidā".

Liepiņš turpinās vadīt Latvijas Reģionu apvienības (LRA) frakciju. LRA deputāti arī plāno strādāt pie grozījumiem Saeimas Kārtības rullī.

Kā ziņots, Liepiņš vērsies pie Valsts policijas priekšnieka ģenerāļa Inta Ķuža, lūdzot paskaidrot, uz kādu normatīvo aktu pamata policijas darbinieki viņam liedza apmeklēt Saeimas sēdi.

Dodoties uz Saeimas sēžu zāli, Liepiņu vakar sagaidīja Valsts policijas darbinieks, kurš paskaidroja, ka Valsts policijas priekšnieks ir izdevis pavēli neļaut Liepiņam piedalīties sēdē, taču tas neliedz viņam atrasties Saeimas sēžu zāles viesu sektorā.

Saeimas Juridiskajā birojā skaidro, ka deputāts Liepiņš nedrīkst piedalīties Saeimas un tās komisiju, kā arī citu to institūciju sēdēs, kurās Saeima viņu ir ievēlējusi vai apstiprinājusi, jo 5.februārī parlaments piekrita deputāta Liepiņa krimināllietas turpmākai iztiesāšanai. Šāds liegums ir spēkā līdz brīdim, kad stājas spēkā tiesas spriedums, paredz Saeimas Kārtības rullis, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits