Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Masīvs uzbrukums visvairāk apsargātajā Kabulas daļā

Afganistānas galvaspilsētas Kabulas centrs pirmdien gandrīz uz četrām stundām kļuva par kaujaslauku, jo islāma ekstrēmistu grupējuma Taliban kaujinieki centās uzbrukt vairākām valdības ēkām, sarīkojot sprādzienus un iesaistoties apšaudēs ar afgāņu drošības spēkiem.

Uzbrukumos gājuši bojā vismaz pieci civiliedzīvotāji un drošībnieki, bet ievainojumus guvuši aptuveni 40 cilvēku. Miruši arī deviņi uzbrucēji - četri gājuši bojā uzspridzinoties, bet pieci nogalināti apšaudē vienā no lielākajiem Kabulas universālveikaliem. Viens no sprādzieniem notika pie ieejas prezidenta pils kompleksā laikā, kad pilī Valsts prezidents Hamīds Karzajī pieņēma dažu jaunās valdības ministru zvērestu, vēsta Reuters.

Taliban paziņoja, ka tā uzbrukuma mērķi bijuši prezidenta pils, Tieslietu ministrija, Kalnrūpniecības ministrija un Nacionālā banka. Kopumā tajos bija iesaistīti 20 kaujinieku. Mediji vēsta, ka tas bijis lielākais uzbrukums Kabulā pēdējā gada laikā.

Lai gan H.Karzajī paziņoja, ka situācija tiek kontrolēta un pilsētā pastiprināta drošība, vēl vairākas stundas pēc notikumiem dažviet Kabulas centrā dzirdētas šāvienu skaņas.

Kritiku pēc notikušā saņēmuši Afganistānas drošības spēki, jo uzbrukumi notikuši visvairāk apsargātajā Kabulas daļā. Šāda apmēra uzbrukums nav laba zīme arī ASV prezidentam Barakam Obamam, kurš cenšas panākt papildu 30 tūkstošu amerikāņu karavīru ievešanu Afganistānā, lai sakautu talibus un sāktu ASV spēku izvešanu no valsts.

Eksperti uzskata, ka notikušais liecina par Taliban spēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits