Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

NATO ārlietu ministri Bukarestē spriež par atbalstu Ukrainai

NATO valstu ārlietu ministri otrdien pulcējas sanāksmē Bukarestē, lai divu dienu laikā spriestu par Ukrainai piešķiramās palīdzības formām un apjomiem.
Pirms tikšanās alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs sacīja, ka NATO būs gatava aizstāvēt katru savas teritorijas collu.
 
Viņš uzsvēra, ka NATO nepiedalās šajā konfliktā, tomēr alianses dalībvalstis sniedz Ukrainai bezprecedenta atbalstu, lai tā varētu aizsargāties pret Krieviju.
 
Krievija vairo "nežēlības viļņus", sacīja alianses vadītājs, minot arī finanšu slogu, ko Krievijas izraisītais karš uzliek Eiropas un citām valstīm.
 
"Patiesībā mēs visi maksājam cenu par Krievijas karu Ukrainā, bet mēs šo cenu maksājam naudā, tajā pat laikā Ukraina maksā ar asinīm," pavēstīja NATO ģenerālsekretārs.
 
NATO nevar ļaut Krievijai uzvarēt, jo tas iedrošinātu Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un citus autoritāros līderus ar vēl lielāku pašpārliecinātību ķerties pie spēka izmantošanas savu mērķu sasniegšanai, viņš brīdināja.
 
"Nevar panākt stabilu mieru, ja uzvaru gūst agresors," viņš sacīja. "Mēs zinām, ka vairums karu beidzas pie sarunu galda, bet tas, kas notiek pie sarunu galda, ir tiešā veidā saistīts ar to, kas notiek kaujas laukā."
 
Sagaidāms, ka šajā forumā NATO izteiks atbalstu Ukrainai un paziņos par jaunu palīdzību enerģētikas krīzes dēļ, ko Ukrainā izraisījusi Krievijas veiktā bombardēšana.
 
Tāpat sagaidāms, ka foruma gaitā ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens paziņos par būtisku finanšu palīdzību Ukrainai.
 
Sanāksmē arī tiks runāts par militārās palīdzības palielināšanu, arī attiecībā uz pretgaisa aizsardzību, munīciju, degvielu, medikamentiem un ziemas aprīkojumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits