Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

NATO gatavojas paplašināt savu klātbūtni Rumānijā

NATO paplašinās savu klātbūtni Rumānijā, otrdien paziņojis NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

"Mūsu valstis saskaras ar bezprecedentu drošības problēmām," norādīja Stoltenbergs, atklājot, ka NATO klātbūtne tiks paplašināta "ar sauszemes elementu, kas tiks veidots ap starptautisku brigādi".

Rumānija ir piedāvājusi izmitināt šādu brigādi, kas "organizētu un sekmētu NATO aktivitātes reģionā, kuras saistītas ar mācībām un garantiju pasākumiem", sacīja Stoltenbergs, piebilstot, ka Rumānijas priekšlikums tiek apspriests un sīkākas detaļas tiks izlemtas vēlāk.

Rumānija arī, visticamāk, vadīs šo brigādi.

Rumānijas premjerministrs Dačans Čološs iepriekš aicinājis arī uz "plašu NATO klātbūtni" Melnajā jūrā, kas apskalo gan NATO dalībvalstis Bulgāriju, Rumāniju un Turciju, gan Krieviju, Ukrainu un Gruziju.

Briselē otrdien un trešdien notiks NATO aizsardzības ministru sanāksme, kurā tiks apspriesta NATO Velsas samita laikā pieņemto lēmumu izpilde un NATO veicamie darbi līdz Varšavas samitam, ņemot vērā ilgtermiņa Eiropas drošības izaicinājumus.

Tostarp gaidāms, ka ministri apspriedīs arī četru bataljonu izvietošanu Polijā un Baltijas valstīs, par ko lēmums tiks pieņemts Varšavas samitā.

Jau vēstīts, ka šī gada 8.jūlijā un 9.jūlijā Varšavā notiks NATO samits, kurā piedalīsies alianses valstu un valdību vadītāji. Būtiskāko samitā apspriežamo jautājumu vidū būs alianses spēju stiprināšana, pielāgojoties pastāvošajai drošības videi, alianses iesaiste Afganistānā, kā arī Eiropas un Ziemeļamerikas sadarbības sekmēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits