Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ņujorkiešus brīdina par pasaules gala tuvošanos

Pie neparastām lietām un notikumiem pieradušo ASV lielpilsētu Ņujorku šonedēļ apsēduši fanātiski kristieši, kas sludina, ka 21. maijā pasaule piedzīvos Pastaro dienu. Pasaules gala sludinātāji, bruņojušies ar plakātiem, brošūrām un grāmatām, aicina cilvēkus nožēlot savus grēkus un saņemt Dieva žēlastību. Pat Ņujorkas metro stacijās ir izvietotas reklāmas, kas brīdina par «lielo zemestrīci», kura pavadīs Pastarās dienas atnākšanu.

Pasaules beigu datums nav izvēlēts nejauši. To ar sarežģītu matemātisku algoritmu, kas sastāv no skaitļiem, kuri ņemti no Bībeles, noskaidrojis Kalifornijas kristīgā radio Family Radio dibinātājs Harolds Kempings.

Viņš apgalvo, ka līdz 21. maijam ir iespējama pestīšana, bet pēc tam neticīgie, kas nebūs lūguši Tā kunga žēlastību, piecus mēnešus izdzīvošot «elles mocības», bet 21. oktobrī pienāks Zemes gals, raksta AFP.

Ņujorkas ielās esošie skrejlapu dalītāji saprot, ka daudziem viņu aktivitātes šķiet smieklīgas. «Cilvēki tam [pasaules galam] netic. Tas ir tieši tas pats, kas notika Noasa laikā, kad tika izglābti tikai astoņi cilvēki. Bībele saka, ka šoreiz izdzīvos tikai 200 miljoni cilvēku,» stāsta brošūru dalītājs, vārdā Menijs.

Šī nav pirmā reize, kad H. Kempings brīdina par pasaules beigām. Savulaik viņš paziņoja, ka cilvēce savu pēdējo dienu piedzīvos 1994. gada 6. septembrī, tomēr, kā redzams, toreiz viņa aritmētika bija kļūdaina.

Savukārt maiju kalendārs vēstot, ka pasaules gals pienāks 2012. gada decembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits