Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pakistāna noliedz, ka risinātu slepenas sarunas ar talibiem

Pakistānas iekšlietu ministrs Rehmans Maliks un valsts valdības vadītājs Sajeds Jusufs Reza Gilani nolieguši apgalvojumus, ka Pakistānas valdība risinātu miera sarunas ar kustības Taliban pārstāvjiem, vēsta aģentūra Reuters, atsaucoties uz abu amatpersonu interviju BBC.

„Valdības vārdā es kategoriski paziņoju: nav nekādu sarunu,” sacīja Gilani. Ministri arī uzsvēra, ka sarunas ar Taliban var sākties tikai gadījumā, ja kaujinieki pārtrauks cīņu un atbruņosies.

2011. gada decembra sākumā par sarunām ar Pakistānas varas iestādēm paziņoja viens no talibu līderiem Maulvi Fariks Muhameds. Vēl pirms tam no neoficiāliem avotiem bija izskanējusi informācija vienošanos par uguns pārtraukšanu. Tāpat tika vēstīts, ko sarunu process ilgst jau aptuveni pusgadu.

Par to, ka starp kustību Taliban un Pakistānas tā dēvētajiem spēka resoriem pastāv sakari, vairākkārt ir paziņojušas amerikāņu militārpersonas. Piemēram, ASV Pentagons vairākkārt ir apsūdzejis Pakistānu kustības Al Qaeda bijušā līdera Osamas bin Ladena slēpšanā. Jāatgādina, ka bin Ladens ilgu laiku dzīvoja Pakistānas pilsētā Abotabadā, kurā atrodas būtiska Pakistānas armijas bāze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits