Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par pašizolācijas vai karantīnas noteikumu pārkāpšanu Armēnijā var draudēt ieslodzījums

Par pašizolācijas vai karantīnas noteikumu pārkāpšanu Armēnijā var draudēt ieslodzījums, liecina Ārlietu ministrijas apkopotā informācija par ārvalstīs ieviestajiem jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatības ierobežojumiem.

Ja Armēnijā ārkārtējā stāvokļa laikā pārkāpti pārvietošanās ierobežojumi, kas nolaidīgi izraisījis citas personas inficēšanos, tiks piespriests sods 300 līdz 500 minimālo mēnešalgu apmērā vai ieslodzījums, kas nav ilgāks par mēnesi. Tāpat pastāv iespēja apsūdzētajam liegt tiesības ieņemt noteiktus sabiedriskus amatus divus gadus.

Atbildība ir noteikta arī gadījumos, kad personu nolaidība rada smagus zaudējumus personas veselībai, rada divu vai vairāku cilvēku inficēšanos ar jauno koronavīrusu vai izraisa nāvi.

Vācijā ir aizliegti dievkalpojumi un biedrību sanāksmes. Visā valsts teritorijā ir slēgti bāri, klubi, kinoteātri, muzeji, teātri, sporta klubi, baseini, bibliotēkas un bordeļi.

Vācijas valdība ir rekomendējusi slēgt arī bērnu spēļu laukumus un zooloģiskos dārzus. Ir apturēta arī profesionālā sporta līgu darbība.

Savukārt Bolīvijā ārkārtas situācijas laikā no plkst.7 līdz 12 no mājām drīkst iziet viena persona tikai pārtikas iegādei. Iepirkumiem ir paredzētas tikai rīta stundas. Sestdienās un svētdienās veikali ir slēgti un pakalpojumi netiek sniegti. Cilvēkiem ir jāpaliek mājās.

Par karantīnas pārkāpšanu tiks piemēroti naudas sodi vai ieslodzījums cietumā līdz pat desmit gadiem.

Uzbekistānā lielākajos iepirkšanās centros un tirgos pie ieejas tiek mērīta temperatūra un, ja konstatēta temperatūra virs 37 grādiem, personai nekavējoties jāizsauc ātrā palīdzība. Savukārt no 23.marta visā Uzbekistānas teritorijā ir obligāta medicīnas masku lietošana sabiedriskajās vietās.

Kolumbijā noteikta vispārējā karantīna līdz 27.aprīlim. Tur ir atļauta darbība medicīniskā, pārtikas un pirmās nepieciešamības preču ražošanā un iegādē. Strādāt var banku un notāru prakses.

Tāpat Kolumbijā tikai viens mājsaimniecības pārstāvis drīkst iet iegādāties pārtiku. Vīrieši drīkst iziet no dzīvesvietas tikai nepāra datumus, sievietes - tikai pāra datumos.

Savukārt Austrālijā no 25.marta ir noteikts liegums ceļot ārpus valsts un pārtraukta visu nebūtisko pakalpojumu sniedzēju darbība. Nav atļautas sabiedriskas pulcēšanās, tostarp privātās mājas viesībās. Kāzās var piedalīties ne vairāk kā pieci cilvēki, bet bērēs - ne vairāk par desmit.

Austrijā no 16.marta ir noteikti personu pārvietošanās ierobežojumi. Personas drīkst atrasties publiskajā telpā tikai četros gadījumos, proti, dodoties uz darbu, uz pārtikas veikalu vai aptieku, dodoties sniegt palīdzību, vai arī pastaigājoties vai sportojot svaigā gaisā vienatnē, ar mājdzīvnieku vai personām, ar kurām dzīvo kopā. Vienlaikus kopā nedrīkst atrasties vairāk par piecām personām.

Publiskie un sporta pasākumi, arī koncerti Austrijā ir atcelti līdz 1.jūlijam. Cilvēkiem ir jāievēro divu metru distance, bet, ja tas nav iespējams, tad vismaz viena metra distance.

Bosnijā un Hercegovinā ierobežota cilvēku pārvietošanās ārpus mājas laikā no plkst.18 līdz 5. Federācijā ir noteikta pilnīga izolācija bērniem un jauniešiem līdz 18 gadu vecumam un senioriem pēc 65 gadiem. Savukārt medicīnas darbinieki nedrīkst atstāt valsts teritoriju.

Azerbaidžānā ieviests karantīnas režīms un no mājas drīkst iziet tikai uz divām stundām, iepriekš nosūtot īsziņu un saņemot uz to atbildi. Valsts teritorijā ir aizliegts organizēt kāzu svinības, bet atļautas bēres. Tomēr aizliegts rīkot piemiņas pasākumus teltīs, zālēs vai citās slēgtās telpās.

Beļģijā iedzīvotāji ir aicināti bez vajadzības neiet ārpus mājām. Atļauts iet uz darbu, pie radiniekiem, kuriem nepieciešama palīdzība, iepirkties, iet uz banku, pastu vai aptieku.

Uzņēmumiem darbs jāorganizē attālināti. Ja tas nav iespējams, darbavietā jāievēro maksimāla sociālā distancēšanās. Ja uzņēmums to neievēro, tam var piemērot naudas sodu, bet pēc atkārtotu pārkāpumu konstatēšanas uzņēmumu var slēgt.

Šie ierobežojumi neattiecas uz kritiskajiem sektoriem un būtisko pakalpojumu sniedzējiem, tomēr arī tiem ir jāievēro sociālās distancēšanās nosacījumi.

Beļģijas valdība katram Covid-19 rezultātā atlaistajam pagaidu bezdarbniekam nekavējoties izmaksās 1450 eiro mēnesī lielu pabalstu. Pašnodarbinātie, kuri pārtraukuši darbu vai nonākuši grūtībās, varēs saņemt atbalstu no 1291 eiro līdz 1614 eiro mēnesī, liecina Ārlietu ministrijas apkopotā informācija.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits