Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pēc Makrona kritikas NATO izveido darba grupu politiskā virziena izvērtēšanai

NATO izveidojusi desmit ekspertu darba grupu, kas pievērsīsies jautājumam par alianses politisko virzienu, šo soli NATO sperot pēc Francijas prezidenta Emanuela Makrona kritikas, ka aliansē iestājusies "smadzeņu nāve".

Darba grupā ir pieci vīrieši un piecas sievietes, un tās līdzpriekšsēdētāji ir bijušais Vācija aizsardzības ministrs Tomass de Mezjērs un bijušais ASV vadošais diplomāts Eiropas jautājumos Vess Mičels.

Darba grupa "piedāvās ieteikumus, lai stiprinātu alianses vienotību, palielinātu politiskās konsultācijas un koordināciju sabiedroto starpā un stiprinātu NATO politisko lomu", norādīja alianse.

Tas, ka par līdzpriekšsēdētāju izraudzīts Vess, kurš ir pazīstams ar savu kareivīgo nostāju pret Krieviju, domājams, tiks interpretēts kā noraidījums Makrona aicinājumiem uzlabot attiecības ar Maskavu.

Makrons pērn izraisīja plašu rezonansi, intervijā britu žurnālam Economist sūrojoties par stratēģiskās un politiskās domāšanas trūkumu NATO.

Turcijas vienpusējais lēmums iebrukt Sīrijā kurdu kontrolētajās teritorijās un ASV prezidenta Donalda Trampa neprognozējamība ir simptomi smagām problēmām 70 gadus vecās alianses pamatos, brīdināja Makrons.

Top komentāri

Pareizaissecinājums
P
Ja izveido darba grupu " NATO politiskā virziena izvērtēšanai" ... jāsecina, ka tā ir darba grupa NATO likvidācijas izvērtēšanai. Jo NATO ir tikai viens politiskais mērķis- būt par pretspēku Krievijai. Ja šis "politiskais mērķis" tiek apšaubīts, tad zūd alianses pastāvēšanas jēga.
vēmiens nāk
v
Makronam ir divas mīlestības - Āfrika un Krievija.
Rambo
R
Piecas sievietes ir par daudz, ar vienu pietiktu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits