Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Peru galvaspilsēta pasludinās sevi par brīvu no ģenētiski modificētiem organismiem

Reaģējot uz pretrunīgi vērtētu Peru valdības lēmumu par ģenētiski modificēto organismu (ĢMO) importa regulējumu, Peru galvaspilsēta Lima, kurā ir vairāk nekā astoņi miljoni iedzīvotāju, gatavojas sevi pasludināt par zonu bez ĢMO.Šomēnes pieņemto valdības lēmumu kritiķi uzskata par soli, kas pavērs durvis straujai ĢMO ieplūšanai valstī.

To jau nosodījušas arī citas pašvaldības, kā arī lauksaimnieku apvienības, agronomi un ārsti.Kā pastāstījis galvaspilsētas mēra vietnieks Eduardo Segarra, Limā plānots aizliegt ģenētiski pārveidotu sēklu ievešanu un eksperimentus ar šādām sēklām, lai pasargātu bioloģisko daudzveidību.Peru lauksaimniecības ministrs Rafaels Kevedo centies atspēkot bažas par minēto valdības lēmumu, norādot, ka tā mērķis ir vienīgi regulēt dažādu ar šo jomu saistīto institūciju darbību, kontrolēt ĢMO lietošanu, novēršot iespējamās kļūdas un gādāt, lai ĢMO netiek ievesti valstī, ja tie tiktu atzīti par bīstamiem.Šobrīd Peru tiek importēta ģenētiski modificēta soja un kukurūza lopbarībai. Pārtika, kas satur ĢMO, tiek marķēta.Vienlaikus Peru ir viena no lielākajām bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas eksportētājām, ieskaitot kafiju un kakao. Valstī ir aptuveni 40 000 sertificētu bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas ražotāju, un šīs nozares ieņēmumi gadā sasniedz trīs miljardus dolāru (1,4 miljardus latu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits