Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pētījums: Mobilo telefonu izmanto jau trīs ceturtdaļas pasaules iedzīvotāju

Jau apmēram trīs ceturtdaļas pasaules iedzīvotāju izmanto mobilo telefonu, liecina Pasaules Bankas un tās tehnoloģiju uzņēmējdarbības un inovāciju programmas infoDev veiktais pētījums. Tajā secināts, ka mobilo komunikāciju attīstība sasniegusi līmeni, kurā galvenais vairs nav mobilā telefona pieejamība, bet gan veidi, kā tas tiek izmantots.

Mobilo telefonu izmantošanas līgumu skaits pasaulē - gan ar iepriekšējo samaksu, gan pēcmaksas - ir pieaudzis no mazliet vairāk par vienu miljardu 2000. gadā līdz vairāk par sešiem miljardiem tagad. No tiem pieci miljardi ir attīstības valstīs. Par ikdienišķu kļuvusi vairāku mobilo telefonu līgumu izmantošana vienlaikus, tāpēc var apgalvot, ka drīzumā mobilā telefona izmantošanas līgumu skaits pārsniegs pasaules iedzīvotāju skaitu.

Pētījuma informācija liecina, ka 2011. gadā telefonos tika lejuplādēti vairāk nekā 30 miljardi mobilo aplikāciju (App). Šīs mikroprogrammas ļāvušas palielināt mobilo telefonu lietošanas iespējas, ļaujot tos izmantot kā mobilos naudasmakus, navigācijas vai preču cenu salīdzināšanas rīkus.

«Strauji augošā, jaunā mobilo aplikāciju ekonomika jau pašreizējā tās attīstības stadijā rada iespējas paātrināt sociālo un ekonomisko attīstību, jo nodrošina pieeju informācijai par veselības uzturēšanu, atvieglo maksājumus, palīdz radīt darba vietas un stimulē pilsoņu iesaistīšanos demokrātijas procesos,» teikusi Pasaules Bankas viceprezidente sabalansētās attīstības jautājumos Reičela Kaita.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits