Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pie Kanāriju salām atrasti miruši 17 migranti

Pie Spānijai piederošajām Kanāriju salām pirmdien tika atrasta migrantu laiva ar 17 mirušiem cilvēkiem tajā, bet vēl trīs migranti tika izglābti, paziņoja Spānijas jūras glābšanas dienests.

Laiva tika pamanīta 265 jūras jūdzes (491 kilometru) uz dienvidaustrumiem no Jerro salas, un turp tika nosūtīts gaisa spēku helikopters, lai uzņemtu trīs izdzīvojušos.

"Šiem trim cilvēkiem bija hipotermija, bet citādi viņi bija labā formā," sacīja jūras glābšanas dienesta pārstāve. Viņa piebilda, ka izglābtie tika aizvesti ar helikopteru uz slimnīcu Jerro salā.

Visi migranti atrastajā laivā bija no Zemsahāras Āfrikas valstīm. Vēl nebija zināms, no kurienes laiva bija izgājusi jūrā. 

Šomēnes uz dienvidiem no Jerro tika atrasta cita laiva ar 23 migrantiem, no kuriem četri bija miruši. 

Īsākais ceļš uz Kanāriju salām no Marokas piekrastes ir apmēram 100 kilometrus garš, bet tas ir arī ļoti bīstams spēcīgu Atlantijas okeāna straumju dēļ. Pērn ceļā uz Kanāriju salām gājis bojā 1851 migrants.

Kanāriju salās ieradušos migrantu skaits pērn pieauga, viņiem meklējot alternatīvus maršrutus nokļūšanai Eiropā, jo krasta apsardze pastiprinājusi patrulēšanu Vidusjūrā pie Spānijas dienvidu piekrastes.

Šogad no 1.janvāra līdz 31.martam Kanāriju salās ieradās apmēram 3400 migrantu, bet 2020.gada pirmajos trīs mēnešos - divreiz mazāks skaits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits