Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Reaģējot uz pieprasījumu, Sony atsāks vinila plašu ražošanu

Nepilnus 30 gadus pēc lēmuma pārtraukt vinila plašu ražošanu Japānas kompānija Sony nolēmusi atsākt šī datu nesēja ražošanu, jo pasaulē atgriezies pieprasījums pēc retro mūzikas formāta.

Rūpnīcā Tokijas dienvidrietumos pirmā jaunas vinila plašu partijas sāks ražot nākamā gada maijā, ceturtdien paziņoja Sony Music Entertainment.

Japānas kompānija šāda formāta datu nesēju ražošanu pārtrauca 1989.gadā, kad patērētāji arvien biežāk izvēlējās kompaktdiskus un citas jaunākas tehnoloģijas mūzikas ierakstiem, informēja kompānijā.

Sony bija nozīmīgs spēlētājs kompaktdisku izstrādā, bet tagad šo formātu ir nomainījušas digitālas mūzikas iegādes iespējas, piemēram, lejupielādēšana un straumēšana.

Vienlaikus pasaules mūzikas baudītāju vidū atgriežas vinila plašu ieraksti, kurus izvēlas ne tikai nostalģiski vecākas paaudzes pārstāvji, bet arī gados jauni mūzikas cienītāji.

Laikraksts Nikkei vēstīja, ka Japānā vienīgais šādu plašu izgatavotājs Toyokasei nespēj apmierināt pieprasījumu.

Sony tagad cenšas atrast pieredzējušos inženierus, kas pārzina vinila plašu ražošanas tehnoloģiju, liecina laikraksta rīcībā esošā informācija.

Japānas kompānija Panasonic pirms dažiem gadiem, reaģējot uz pieprasījumu, atsāka sava leģendārā plašu atskaņotāja Technics SL-1200 ražošanu.

Sony pagaidām neatklāj, kādus ierakstus plāno jaunajām vinila platēm, bet Nikkei vēstīja, ka tiks izdotas japāņu tautasdziesmas, tostarp agrāki ieraksti, uz kuriem Sony pieder autortiesības, kā arī populārākie mūsdienu albumi.

Konsultāciju kompānijas Deloitte aplēses liecina, ka šogad vinila plašu sektora ieņēmumi pasaulē pārsniegs vienu miljardu ASV dolāru (879 miljonus eiro), bet kompaktdisku un digitālo formātu pārdošanas ieņēmumi turpinās sarukt.

Lielbritānijā, kur vinila ierakstu atdzimšana ir īpaši izteikta, šādu ierakstu ieņēmumi pērn pārsniedza straumēšanas platformu ieņēmumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits