Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rietumu līderi G20 sanāksmē atsakās fotografēties kopā ar Lavrovu

G20 valstu ārlietu ministri sanāksmē Bali nav uzņēmuši tradicionālo kopbildi, jo vairāki politiķi atteikušies fotografēties kopā ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Japānas ziņu aģentūra "Kyodo" ziņoja, ka ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens ierosinājis boikotēt kopbildes uzņemšanu, un viņam pievienojušies vairāki kolēģi no G7 valstu grupas.

Rietumu diplomāti ceturtdienas vakarā arī atteicās doties uz vakariņām, jo tās apmeklēja Lavrovs, ziņoja "Kyodo".

Indonēzijas ārlietu ministre Retno Marsudi sacīja, ka Indonēzija, kas organizē šo sanāksmi, saprot un respektē Rietumu politiķu lēmumu, vēstīja ziņu aģentūra "Reuters".

Tomēr kopbildi vēl var paspēt uzņemt pēc tam, kad Lavrovs būs devies prom.

Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova vācu ziņu aģentūrai DPA atklāja, ka Lavrovs pēcpusdienas sanāksmēs un oficiālajās vakariņās nepiedalīsies.

Blinkens, Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka un citi līderi G20 sanāksmē Bali ir izvairījušies no Lavrova un atteikušies tikties ar viņu, un ASV, Kanādas un Eiropas delegācijas pameta zāli pirms Krievijas amatpersonu uzstāšanās, ziņoja "Kyodo".

Taču Lavrovam bija divpusējas tikšanās ar Turcijas un Ķīnas ārlietu ministriem.

Diplomāti ziņoja, ka Lavrovs šodien pametis sēdi, kad Bērboka sākusi kritizēt Maskavu par iebrukumu Ukrainā. Vēlāk Lavrovs arī pametis citu sēdi pirms Ukrainas ārlietu ministra virtuālās uzstāšanās un nebija klāt arī slēgtajā sēdē, kad Blinkens nosodīja Krieviju.

Bērboka pārmeta Lavrovam atteikšanos iesaistīties nopietnās sarunās.

Bērboka sacīja, ka fakts, ka Krievijas ārlietu ministrs G20 sanāksmē lielāko daļu sarunām paredzētā laika pavadījis ārpus sarunu telpām, liecina, ka Krievijas valdībai pašreiz nav ne mazākās vēlmes iesaistīties sarunās.

Viņa uzsvēra, ka Lavrovs nebija klāt sarunās, kurās tika spriests par to, kā uzlabot globālās pārtikas piegādes ķēdes, kuras satricinājis karš Ukrainā.

Bērboka norādīja, ka lielais vairākums pārstāvju G20 sanāksmē nosodījuši Krievijas brutālo karu pret Ukrainu, un G20 valstu aicinājums Krievijai ir skaidrs - tai jāizbeidz karš.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits