Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Serbijas ciematā padzīvojis vīrietis nošauj 13 savus tuviniekus

Serbijā galvaspilsētas Belgradas apkaimes ciematā kāds 60-70 gadus vecs vīrietis nošāvis 13 cilvēkus, otrdien vēsta mediji un amatpersonas.

Slaktiņā Velika Ivančā otrdienas rītā nogalināti seši vīrieši, sešas sievietes un divus gadus vecs bērns. Slepkava Ļubisa Bogdanovičs vairumu upuru nogalinājis, viņiem iešaujot galvā. Uzbrukuma brīdī slaktiņa upuri - uzbrucēja radinieki un kaimiņi - gulējuši.

Nozieguma motīvi pagaidām nav zināmi. Bogdanovičs sašāvis arī pats sevi. "12 cilvēki tika nogalināti uz vietas, un 13. nomira slimnīcā ārkārtas palīdzības nodaļā," sacīja Serbijas policijas priekšnieks Milorads Veļovičs. "Ārsti cenšas glābt trīs ievainoto dzīvības, arī šo briesmīgo slepkavību pastrādājušā cilvēka dzīvību."

Slepkavība ar tik lielu upuru skaitu Serbijā nebija pieredzēta 20 gadus. Upuri nogalināti ap plkst.5 no rīta piecās dažādās mājās, kur pamatā dzīvojuši slepkavas radinieki, sacīja Veļovičs. "Pavisam tās ir piecas mājas, kas pieder viņa ģimenei un kaimiņiem. Mēs joprojām nezinām motīvu," atzina amatpersona.

Slepkava vispirms nogalinājis savu 42 gadus veco dēlu, tad savu māti, tad ievainojis sievu un turpinājis slaktiņu, nošaujot pārējos upurus.

Policija vēlāk slepkavu atrada kādas mājas pagalmā, kur viņš mēģināja izdarīt pašnāvību. Uzbrucējs ar savainotu galvu nogādāts slimnīcā, kur ārsti turpina cīnīties par viņa dzīvību, sacīja Veļovičs. Ciematā, kurā pavisam ir 1700 iedzīvotāji, policija norobežojusi piekļuvi piecām mājām.

"Es ar viņu runāju vakar. Es viņam vaicāju, kā viņam klājas, un viņš teica, ka labi. Viņš man apvaicājās par manu veselību," sacīja acīmredzami satriektā ciemata iedzīvotāja Stanica Kostadinoviča. "Viņš bija vislabākais kaimiņš. Nekas neliecināja, ka kaut kas tāds var notikt. Tikai viņš zina slepkavības motīvus." "Viņš bija labs saimnieks, viņš un viņa dēls, jauks, smagi strādāja, vienmēr gatavs palīdzēt," sacīja sieviete, piebilstot, ka viņš arī neesot lietojis alkoholu. Atbilstoši policijas teiktajam slepkavam bijusi šaujamieroča glabāšanas licence.

Slepkava kopā ar serbu nemierniekiem 90.gados karojis Horvātijā, vēsta valsts ziņu aģentūra Tanjug.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits