Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Stambulā pēdējo divu nedēļu laikā aizturēti 6000 nereģistrēto imigrantu

Stambulas varasiestādēm vēršoties pret nereģistrētajiem imigrantiem, pilsētā pēdējo divu nedēļu laikā aizturēti aptuveni 6000 cilvēku, tostarp daudzi sīrieši, trešdien paziņojis iekšlietu ministrs.

Pēdējās dienās bažas radījušas ziņas, ka simtiem sīriešu bēgļu nosūtīti atpakaļ uz Sīriju pēc tam, kad piespiesti parakstīt dokumentus turku valodā, ka piekrīt deportēšanai, lai gan nesaprot, kas tur rakstīts.

Turcijas iekšlietu ministrs Sileimans Soilu noliedza, ka tā būtu noticis.

"Mēs veicam operāciju kopš 12.jūlija (..). Mēs esam notvēruši 6122 cilvēkus Stambulā, tostarp 2600 afgāņus," televīzijā paziņoja Soilu, piebilstot, ka aizturēto vidū ir arī sīrieši, bet precīzu skaitli nenosauca.

"Kad mēs notveram sīriešus, kuri nav reģistrēti, mēs nosūtām viņus uz bēgļu nometnēm," skaidroja ministrs. Taču viņš piebilda, ka daži sīrieši labprātīgi izvēlējušies doties atpakaļ uz savu valsti - uz apgabaliem, kur karadarbība pierimusi.

Turcijā ir lielākā bēgļu kopiena pasaulē. Tajā atrodas aptuveni četri miljoni bēgļu, tostarp 3,6 miljoni sīriešu.

Turcijā bēgļiem no Sīrijas tiek piešķirta "pagaidu aizsardzība". Starptautisko tiesību organizācijas ir kritizējušas Turciju par to, jo tādējādi bēgļiem tiek liegts pilns bēgļu statuss un viņiem atļauts uzturēties tikai tajā provincē, kurā viņi ir reģistrēti.

Operācija, ko varasiestādes veic pašreiz, vērsta pret sīriešiem, kuri dzīvo Stambulā bez atļaujas tur palikt.

Sīriešu nevalstisko organizāciju apvienība pirmdien ziņoja, ka Stambulā pagājušajā nedēļā aizturēti vairāk nekā 600 sīriešu, no kuriem lielākajai daļai bija piešķirts aizsardzības statuss citās provincēs, un viņi deportēti uz Sīriju, nevis nosūtīti atpakaļ uz tām Turcijas provincēm, kurās bija reģistrēti.

Stambulas gubernatora birojs pirmdien deva nereģistrētajiem sīriešu bēgļiem mēnesi laika, lai atgrieztos reģionos, kur viņi tika vispirms reģistrēti, vai arī rēķināties ar izraidīšanu.

Gubernatora biroja publiskotie dati liecina, ka Stambulā reģistrēti 547 000 sīriešu.

Nesen veikta sabiedriskās domas aptauja liecina, ka Stambulā pieaudzis negatīvs noskaņojums pret imigrantiem. Ja 2017.gadā pret sīriešu bēgļiem negatīvi bija noskaņoti 54,5% aptaujāto, tad šogad jau 67,7%.

Top komentāri

Beigsies nauda
B
beigsies tolerance pret migrantiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits