Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Suņu un kaķu gaļa - ar likumu atļauts pārtikas produkts Šveicē

„Suņi un kaķi nereti nonāk uz šķīvjiem Ķīnā un citās Āzijas valstīs, taču ne tikai tur: šo dzīvnieku gaļu, parasti kūpinājumu veidā, uzturā lieto arī daļa Šveices zemnieku,” raksta Vācijas žurnāls Focus, atsaucoties uz Šveices izdevumu Tagesanzeiger.

„Nav gluži tā, ka tas būtu Šveices nacionālais ēdiens, bet dažos valsts reģionos suņa vai kaķa gaļa šķīvī nav nekas  neparasts,” teikts publikācijā, norādot, ka atšķirībā no Vācijas un Austrijas, Šveicē tas arī nav aizliegts ar likumu, aizliegts ir tikai iegūt suņu un kaķu gaļu daudzumos, kas pārsniedz personīgās vajadzības.

Tā kā runa ir par marginālu parādību lauku apvidos, varas iestāžu rīcībā nav oficiālu datu par apēsto dzīvnieku daudzumu, piebilst Focus

Dzīvnieku aizsardzības organizācijas, protams, ir sašutušas. Piemēram, aktīviste Edīte Cellvegere paziņojusi, ka šāda rīcība esot „kultūras kauns”. Tajā pašā laikā Tagesanzeiger norāda, ka, atbilstoši amerikāņu psiholoģes Melānijas Džojas pētījumiem, cilvēku paradums mīlēt savus mājdzīvniekus, vienlaikus lietojot uzturā citus dzīvniekus, ir nekas vairāk kā noteikta ticējumu sistēma.

Arī tie šveicieši, kas mīl panašķēties ar suņu un kaķu gaļu, uzskata aizsākušos strīdus par melīgiem un liekulīgiem. „Tādā gadījumā nedrīkst ēst arī cūkgaļu,” paziņojusi  kāda zemniece no Seintgalenas kantona.

Top komentāri

tad stacijas belaši jāved tur
t
pārdot:) bet vispār jau cilvēks brižiem ir dīvains radijums, gaļa paliek gaļa, ja tu ēd gaļu tātad kādu dzivu radibu nokāva. vista ko dzīvot negrib? zinu kaimiņiene kādu gadu ēda un slavēja kautkādu desu, baigi labā esot, kamer vienreiz izlasija ka zirga gaļa iekšā, vairs nepērk, neēd nepiemin pat. bet desas jau bija labas.
juris bogdanovs
j
Tádá gadījumā nedrīkst ēst vispār nekādu mājdzīvnieku vai mājputnu gaļu.
pie tam ļoti stulbu un ne ar ko nep
p
cilvēku paradums mīlēt savus mājdzīvniekus, vienlaikus lietojot uzturā citus dzīvniekus, ir nekas vairāk kā noteikta ticējumu sistēma
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits