Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Taizeme apsūdz divus Irānas pilsoņus saistībā ar sprādzieniem Bangkokā

Taizemes varas iestādes ir izvirzījušas apsūdzības diviem Irānas pilsoņiem saistībā ar otrdien Bangkokā notikušajiem sprādzieniem, trešdien paziņoja Taizemes ārlietu ministrs Surapongs Tovičakčaikuls.

"Viņi tiek apsūdzēti nelikumīga sprādziena izraisīšanā sabiedriskā vietā un mēģinājumā nogalināt policistus un sabiedrības locekļus," sacīja ministrs.

Trešdien arī tika ziņots, ka Taizemes policija izmeklē Bangkokā sarīkoto sprādzienu iespējamu saistību ar pirmdien notikušajiem uzbrukumiem Izraēlas vēstniecībām Indijā un Gruzijā, kuros Izraēla vaino Irānu. "Ir runa par slepkavu komandu, kurā bija trīs irāņi. Viņu mērķis bija Izraēlas diplomāti, tai skaitā vēstnieks Bangkokā," sacīja Taizemes drošības dienesta darbinieks. "Viņu plāns bija piestiprināt spridzekļus diplomātu automobiļiem," viņš piebilda.

Bangkokas sprādzienbīstamu priekšmetu detonēšanas vienība otrdien devās uz kādu māju Bangokokas austrumos, kad tur notika sprādziens, un trīs vīrieši metās bēgt.

Viens no viņiem, kurš bija Irānas pilsonis, uzmeta spridzekli taksometram, kas neapstājās, bet vēlāk vēl vienu sprādzienbīstamu priekšmetu meta policijas virzienā, izraisot sprādzienu ielas, kur ir intensīva satiksme, malā. Eksplozijā viņš zaudēja kājas.

Policija aizturējusi otru vīrieti - Irānas pilsoni, kas otrdienas vakarā no Bangkokas lidostas mēģināja aizlidot uz Malaiziju. Trešajam vīrietim izdevās no Bangkokas aizlidot uz Malaiziju un viņš ir izsludināts meklēšanā. Sprādzienos Bangkokā cieta arī četri Taizemes pilsoņi.

Izraēlas aizsardzības ministrs Ehuds Baraks otrdien paziņoja, ka incidents Bangkokā ir plašāku draudu daļa. "Uzbrukuma mēģinājums Bangkokā vēlreiz pierāda, ka Irāna un tās sabiedrotie turpina rīkoties teroristiski, un pēdējie uzbrukumi ir tam piemērs," norādīts Baraka paziņojumā.

Pirmdien eksplozijā Deli aizdegās Izraēlas vēstniecībai piederoša automašīna "Toyota". Incidentā tika ievainoti divi cilvēki - 42 gadus veca vēstniecības darbiniece, kas smagi cietusi, un viņas šoferis indietis. Pēc eksplozijas automašīna pilnībā sadega.

Policija uzskata, ka šo sprādzienu sarīkojis nezināms terorists uz motocikla, piestiprinot mašīnai magnētisku spridzekli, kad tā bija palēninājusi gaitu ielu krustojumā.

Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi vietējās policijas darbinieki pirmdien detonēja vēstniecības darbiniekam piederošā automašīnā ievietotu bumbu. Vēstniecības darbinieks bija pamanījis spridzekli un paziņojis par to policijai.

Drošība Izraēlas diplomātiskajās pārstāvniecībās ārvalstīs ir pastiprināta saistībā ar Irānas atbalstītā Libānas kaujinieku grupējuma "Hezbollah" komandiera Imada Mugnijas nāves ceturto gadskārtu.

Mugnija 2008.gada 12.februārī gāja bojā automobiļa eksplozijā Sīrijā. "Hezbollah" apsūdzēja Izraēlas izlūkdienestu "Mossad" viņa nogalināšanā un solīja par to atriebties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits