Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 27. maijs
Loreta, Dzidra, Gunita, Dzidris

Ukraina atsakās no pārejas uz ziemas laiku

Ukraina nolēmusi atteikties no pārejas uz ziemas laiku, balsojumā ieceri atbalstot 266 no 450 parlamenta deputātiem, raksta Kyiv Post. Parlamentārieši norādījuši, ka pāreja no vasaras un ziemas laika kaitē cilvēku veselībai, radot papildu stresu. Tāpēc ar pulksteņrādītāju pagriešanu iegūtā dienasgaisma nesot lielāku ļaunumu nekā labumu.

Līdz šim katra oktobra pēdējā svētdienā Ukraina pārgāja uz ziemas laiku, bet katra marta pēdējā svētdienā - uz vasaras. Turpmāk vietējais laiks valstī visu gadu būs trīs stundas priekšā Griničas laikam (GMT).

Ideja par šādu rīcību izskanēja aprīlī un guva plašu atbalstu. Analītiķi norādījuši, ka balsojums nesagādājis pārsteigumus un bijis paredzams deputātu vairākuma atbalsts.

Lēmumu nepāriet uz ziemas laiku šogad pieņēmusi arī Krievija un Baltkrievija. Krievija atteikšanos pamatoja ar negatīvo ietekmi uz cilvēku veselību, taču Baltkrievija ekonomisku apsvērumu dēļ vēlējās saskaņot laiku ar Krieviju. Pēdējos gados no laika pārejas atteikusies arī Gruzija un vairākas Centrālāzijas valstis. Pasaulē sezonālo laika maiņu ievēro vairāk nekā 100 valstis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits