Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Venecuēlā 15 cilvēkiem piespriež 24 gadus cietumā par Maduro nolaupīšanas plānu

Venecuēlā 15 cilvēkiem ir piespriests 24 gadu cietumsods par piedalīšanos sazvērestībā, kuras mērķis bijis nolaupīt prezidentu Nikolasu Maduro, piektdien paziņoja ģenerālprokurors Tareks Viljams Saabs.

"Viņi visi ir daļa no karavīru un policistu grupas, kuru apmācīja ASV pilsoņi Kolumbijas teritorijā un kas 1.maijā ātrlaivās ar kara materiāliem devās uz Venecuēlas piekrasti," Saabs paziņoja televīzijā un Twitter.

Viņš sacīja, ka šīs grupas vadītājs bija Antonio Hosē Sekea Torress - bijušais nacionālās gvardes karavīrs, kurš pavērsies pret Maduro.

Pirms nedēļas tika ziņots, ka Venecuēlas tiesa piespriedusi 20 gadu cietumsodu diviem bijušajiem ASV karavīriem par līdzdalību neveiksmīgā Maduro gāšanas operācijā 4.maijā.

Saabs sacīja, ka visi 17 notiesātie atzinuši savu vainu, kā arī ir izdoti orderi vēl vairāku desmitu cilvēku aizturēšanai.

Maduro ir apsūdzējis ASV prezidentu Donaldu Trampu un valsts sekretāru Maiku Pompeo par līdzdalību neveiksmīgā valsts apvērsuma mēģinājumā pret viņu, bet Tramps ir noliedzis, ka ASV būtu saistīta ar Venecuēlā notikušo incidentu.

Operācija Gideons tika īstenota no Venecuēlas kaimiņvalsts Kolumbijas teritorijas. Tajā dzīvību zaudēja vismaz astoņi kaujinieki, bet 66 tika aizturēti un ieslodzīti.

ASV mediji ziņoja, ka operācijas mērķis bijis sagūstīt Maduro un nogādāt viņu ASV, kur par viņa galvu izsludināta atlīdzība un viņš apsūdzēts par narkotiku kontrabandu. 

Par neveiksmīgo operāciju atbildību uzņēmies bijušais ASV īpašo uzdevumu vienības karavīrs Džordans Gudro, kurš vada Floridā bāzētu privātās apsardzes firmu Silvercorp USA.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits