Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vicepremjere: Operācija Ukrainas karavīru evakuēšanai no Azovstaļ turpināsies

Ukrainas karavīru evakuācija no Krievijas spēku aplenktās Mariupoles metalurģijas rūpnīcas "Azovstaļ" turpināsies, otrdien paziņoja Ukrainas vicepremjere Irina Vereščuka.

"Strādājam pie tālākajiem humānās operācijas posmiem. Ja Dievs dos, viss būs labi," ziņapmaiņas platformā "Telegram" ierakstījusi Vereščuka.

Mariupoles mēra padomnieks Petro Andrjuščenko radiostacijai "Brīvība" otrdien teica, ka kaujas "Azovstaļ" teritorijā otrdien nenotiek - vēl pirmdien Krievijas spēki turpinājuši mēģinājumus ieņemt rūpnīcu, bet pēc tam sākušās sarunas.

"Vakar no rīta bija apšaudes un ieņemšanas mēģinājumi, pēc tam, cik saprotu, tika pasludināts klusuma režīms. Pagaidām to nepārkāpj neviena no pusēm," sacīja Andrjuščenko.

Viņš uzsvēra, ka nekomentēs "Azovstaļ" aizstāvju evakuācijas operāciju, kamēr tā nebūs pabeigta.

Jau vēstīts, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien paziņoja, ka ir sākta Mariupoles aizstāvju glābšanas operācija, bet tai ir vajadzīgs delikātums un laiks.

Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara pavēstīja, ka pa humāno koridoru 53 smagi ievainotie tika evakuēti uz medicīnas iestādi Novoazovskā, bet vēl 211 karavīri pa humāno koridoru tika aizvesti uz Olenivku. Gan Novoazovska, gan Olenivka atrodas Krievijas okupētajā teritorijā. Pēc Ukrainas amatpersonu sacītā, evakuētos "Azovstaļ" aizstāvjus vēlāk paredzēts apmainīt pret Ukrainas sagūstītajiem Krievijas karavīriem.

Vereščukas ierakstā "Telegram" teikts, ka pirmdien evakuēti 52 ievainotie. Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrija otrdien paziņoja, ka pēdējo 24 stundu laikā "padevušies" 265 "Azovstaļ" aizstāvji, un to tiem 51 ir smagi ievainots.

Pulka "Azov" pārstāvji uzsvēra, ka Mariupoles aizstāvji, kas ir no šī pulka, ir izpildījuši pavēli, 82 dienas piesaistījuši ievērojami lielākus pretinieka spēkus un tādējādi ļāvuši Ukrainas armijai pārgrupēties.

Ukrainas Bruņotie spēki norādīja, ka tāpēc, ka Krievija bijusi spiesta koncentrēt savus spēkus pie "Azovstaļ", tā nav varējusi pārsviest 20 000 karavīru uz citām Ukrainas daļām un Krievijas karaspēks nav varējis ātri ieņemt Zaporižju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits