Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ziemeļkoreja kategoriski atsakās diskutēt par savu kodolprogrammu ar ASV

Ziemeļkoreja piektdien izslēdza iespēju runāt ar Vašingtonu, kamēr tiks rīkotas ASV un Dienvidkorejas kopīgās militārās mācības, kā arī uzsvēra, ka Phenjanas kodolieroču programma tiks saglabāta kā "atturēšanas līdzeklis pret Savienoto Valstu radītajiem kodoldraudiem".

Intervijā ziņu aģentūrai Reuters Ziemeļkorejas vēstnieks ANO Hans Tēsons nosodīja sankcijas, ko ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija draudējusi piemērot Phenjanai, kā arī izteikumus, ka Savienotās Valstis Ziemeļkoreju varētu iekļaut terorismu atbalstošo valstu sarakstā.

"Kamēr ASV turpinās naidīgo politiku pret mūsu valsti un kamēr mūsu durvju priekšā turpināsies manevri, nekādu sarunu nebūs," paziņoja Hans.

"Turpinās militārās mācības, kuru laikā tiek izmantoti kodollīdzekļi, kā arī lidmašīnu bāzeskuģi un stratēģiskie bumbvedēji, un (..) šādu militāro mācību vēršana pret manu valsti," sacīja vēstnieks, kurš gan nezināja teikt, kad Ziemeļkoreja varētu veikt kārtējo ballistiskās raķetes izmēģinājumu.

Dienvidkoreja un ASV piektdien vienojās turpināt centienus panākt mierīgu Ziemeļkorejas kodolkrīzes risinājumu, tomēr Savienoto Valstu vēstnieks atzina, ka ir grūti noteikt Ziemeļkorejas nodomus, jo nav saņemti nekādi signāli.

Jau tika vēstīts, ka vadošie Dienvidkorejas politiķi arī ir nobažījušies par ASV iespējamo vienpusējo rīcību pret Ziemeļkoreju

"Donaldam Trampam nekādos apstākļos nevajadzētu dot militāru triecienu Ziemeļkorejai bez Dienvidkorejas valdības akcepta. Tramps bieži uzsvēris, ka Ziemeļkorejas jautājumā galdā likti "visi iespējamie risinājumi". Mēs gribam garantēt, lai karš nav viens no šiem risinājumiem," izteikusies Dienvidkorejas valdošās partijas vadītāja Čho Miae.

Ignorējot ANO rezolūcijas, Ziemeļkoreja šogad sarīkojusi jau divus kodolizmēģinājumus un neskaitāmus ballistisko raķešu izmēģinājumus. ANO Drošības padome septembrī pēc Phenjanas pēdējā kodolizmēģinājuma paplašināja tai piemērotās sankcijas.

Top komentāri

Jānis
J
Nesaprotu, ko žurnālisti šūmējas, Ziemeļkoreja, tāpat kā ASV ir neatkarīga valsts, nevēlas diskutēt tātad nevajag.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Spridzina, lai atbrīvotu tiltu sagrāvušo kuģi

Kontrolētā eksplozijā pirmdien ASV pilsētā Baltimorā tika saspridzinātas martā sabrukušā Frānsisa Skota Kija tilta laiduma metāla konstrukcijas, lai atbrīvotu pie tilta balsta iestrēgušo ko...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits