Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Ziemeļkoreja noraida ideju par atbruņošanās sarunām

Sākoties ASV prezidenta Donalda Trampa braucienam pa Āzijas valstīm, Ziemeļkoreja sestdien noraidījusi atbruņošanās sarunu iespējamību un solījusi tieši pretējo - vēl vairāk palielināt savu kodolarsenālu. Tramps devies savā pirmajā Āzijas braucienā kopš stāšanās prezidenta amatā un 12 dienu laikā tiksies ar Japānas, Dienvidkorejas, Ķīnas, Vjetnamas un Filipīnu vadītājiem. Ziemeļkorejas kodolieroču un ballistisko raķešu draudi būs viens no svarīgākajiem šā brauciena sarunu tematiem. Vispirms Tramps apmeklēs Japānu, bet otrdien ieradīsies Dienvidkorejā.

Kā sestdien vēsta Ziemeļkorejas valsts ziņu aģentūra KCNA, Amerikas Savienotajām Valstīm būtu jāatsakās no "absurdās iedomas", ka Phenjana piekāpsies starptautiskajām sankcijām un atteiksies no saviem kodolieročiem.

"[Vašingtonai] būtu jābeidz gaišā dienas laikā sapņot par kodolatbruņošanās sarunām ar mums," teikts aģentūras publicētajā komentārā, kurā norādīts, ka Phenjanas kodolsavaldīšanas potenciāla veidošana pašlaik ir nobeiguma stadijā.

"Mūsu pašaizsardzības kodolzobens tiks uztrīts vēl asāks, ja ASV vienreiz un uz visiem laikiem neatteiksies no savas naidīgās politikas pret Korejas Tautas Demokrātisko Republiku," norādīts KCNA publikācijā.

Baltais Nams paziņojis, ka Tramps savā uzrunā Dienvidkorejas Nacionālajā asamblejā gatavojas aicināt kopīgiem spēkiem risināt kopējos draudus.

Tomēr Dienvidkorejā valda bažas, ka ASV prezidenta vizīte var vēl vairāk pasliktināt situāciju reģionā, ja Tramps neapvaldīs savu aso retoriku.

Apmēram 500 protestētāji sestdien Seulas ielās protestēja pret gaidāmo Trampa ierašanos, paužot viedokli, ka viņš novedis Korejas pussalu līdz kara robežai, tikmēr aptuveni simts Trampa atbalstītāji pulcējās citā akcijā, skandējot: "Laipni lūdzam Korejā! Mēs ticam Trampam!".

Top komentāri

trusis nejaukais
t
tas resnais taukumūlis dalēkāsies. lūgtum Trampa kritizētājus pievērst uzmanību tam, kurš mēģina šai sitācijai rast risinājumu un kurš tikai draud, pirms nākamreiz kritizēt Trapmu.
Dima
D
Ziemelkorejais vadosais rezims ir jaznicina nekavejosi un abas Koerjas ir jaapvieno viena valsti. Ir neizpratne par ASV un NATO valstu mulasanos un nespeju so darbu paveikt atri un nestostoties?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits