Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ziemeļkoreja uzspridzinājusi sakaru biroju attiecībām ar Dienvidkoreju

Ziemeļkoreja otrdien savā robežas pusē Kesonā uzspridzinājusi Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas sakaru biroja ēku, Seulā pavēstīja Apvienošanas ministrija.

"Ziemeļkoreja plkst.14.49 uzspridzināja Kesonas sakaru biroju," paziņojumā medijiem pavēstīja ministrija.

Paziņojumu ministrija izplatījusi dažas minūtes pēc tam, kad Kesonas kopīgajā industriālajā zonā, kas jau labu laiku ir slēgta un kur atradās sakaru birojs, bija dzirdams sprādziens un virs rajona bija redzami paceļamies dūmi.

Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna māsa Kima Jočuna vēl nedēļas nogalē sacīja: "Nebūs pagājis ilgs laiks, kad tiks pieredzēts, ka traģiskā izskata bezjēdzīgais ziemeļu un dienvidu sakaru birojs pilnībā sagrūst." 

Phenjana pēdējā laikā vairākkārt pieprasījusi, lai Dienvidkoreja apņēmīgāk vēršas pret aktīvistiem, kas pāri robežai sūta skrejlapas, kurās kritizēts Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns.

Spriedzei saistībā ar skrejlapu kampaņu palielinoties, Ziemeļkoreja 9.jūnijā nobloķēja visas sakaru līnijas ar Dienvidkoreju, draudēja slēgt sakaru birojus līdzās robežai, kā arī atcelt militāro vienošanos ar Dienvidkoreju.

Ziemeļkoreja otrdien paziņoja par gatavību nosūtīt atpakaļ karaspēku uz pierobežas rajoniem, no kuriem tas tika atvilkts atbilstoši starptautisko vienošanos nosacījumiem.

Šāda apņemšanās pausta Korejas Tautas armijas paziņojumā, kas otrdien publicēts oficiālās ziņu aģentūras KCNA tīmekļa vietnē.

Līdera māsa arī draudējusi ar Ziemeļkorejas atriebību un norādījusi, ka Ziemeļkorejai "pavisam noteikti vajadzētu saraut saites" ar Dienvidkoreju.

Ziemeļkoreja pēdējo dienu laikā vairākkārt paudusi sašutumu, ka aktīvisti no Dienvidkorejas teritorijas ar gaisa baloniem iesūta Ziemeļkorejā lielu daudzumu skrejlapu, kas vērstas pret Phenjanas režīmu.

Phenjana pārtrauca lielāko daļu kontaktu ar Seulu pēc tam, kad pagājušā gada februārī cieta neveiksmi Hanojā notikušais ASV prezidenta Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna samits par Phenjanas kodolprogrammu. 

 

Top komentāri

Pareizaisjautājums
P
Kur nozudis Pelmeņa labais draugs Donalds?
jānis
j
Apsveicu, idioti nekur nav pazuduši!
streeper
s
Tāds idiots laikam pasaules politikā vēl nav redzēts. Ar nepacietību gaidīšu šova nākošo cēlienu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits