Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aicina Eiropā radīt vienotu mehānismu cīņai ar naudas atmazgāšanu

Latvija ir viena no sešām Eiropas Savienības (ES) valstīm, kuras mudina veidot vienoto ES uzraudzības mehānismu cīņai ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijā (FM).

Par kopīgu nostāju ceļā uz šāda uzraudzības mehānisma izveidi vienojušies Francijas, Vācijas, Itālijas, Latvijas, Nīderlandes un Spānijas finanšu ministri. 

Saskaņotais paziņojuma teksts ir nosūtīts ES prezidējošās valsts Somijas finanšu ministram un Eiropas Komisijas viceprezidentam Valdim Dombrovskim.

FM skaidro, ka noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijai un terorisma finansēšanai ir pārrobežu raksturs, tādējādi vienas valsts veiktie pasākumi tās apkarošanai var nebūt pietiekami. Eiropas valstis ir izteikušas aicinājumu strādāt kopā, izveidojot vienotu uzraudzības funkciju, ko veiktu nacionālās uzraudzības iestādes ciešā sadarbībā ar ES institūciju.

Ministrijā atzina, ka pievienošanās šim paziņojumam bija lietderīga, turpinot darbu pie valdības izsludinātā "kapitālā remonta" finanšu nozarē, kā arī pie valdības rīcības plānā noteiktā vienota regulējuma un uzraudzības ES cīņā ar nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un terorisma finansēšanu. Par kopīgo nostāju finanšu ministri diskutēja šā gada oktobrī, bet diskusijas tiks turpinātas decembrī, kad plānots apstiprināt Eiropas Padomes secinājumus par turpmāk veicamajiem pasākumiem ES uzraudzības mehānisma izveidē.

FM patlaban izstrādā nacionālās pozīcijas projektu, ņemot vērā kopīgajā ministru paziņojumā ietvertos principus.

Finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) piebilda, ka Latvija pēdējos gados ir daudz darījusi, lai stiprinātu spējas cīnīties ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju gan finanšu sektorā, gan citās jomās. Viņš uzskata, ka vienota pieeja noziedzīgi iegūtu līdzekļu apkarošanā ES līmenī ir būtisks nākamais solis gan Latvijas finanšu sistēmas "kapitālajā remontā", gan arī starptautiskās sadarbības jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits