Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Apdraudēts Nīderlandes atbalsts eirozonas glābšanas plānam

Nīderlandes parlaments otrdien paziņojis, ka pagaidām vēl neatbalstīs eirozonas glābšanas plānu, tādējādi vēl vairāk palielinot neskaidrību par tā likteni pēc tam, kad Grieķija pavēstīja par nodomu to nodot apstiprināšanai referendumā.

"Vēl ir pārāk daudz negludumu," norādīja Darba partijas preses pārstāvis finanšu jautājumos Ronalds Plasterks. "Šī programma nav pietiekami spēcīga un šobrīd pēc Grieķijas lēmuma faktiski ir neapspriežama."

Tāpat Plasterks paudis uzskatu, ka Grieķijas nodoms rīkot referendumu iedragājis iepriekš panākto vienošanos.

"Nevar būt tā, ka mēs mēnešiem ilgi esam strādājuši pie šīs glābšanas programmas detaļām, lai janvārī uzzinātu, vai cilvēki, kam tā paredzēta, to vēlas vai ne. Man ir ļoti žēl, taču referendums nav iespēja," uzsvēra Plasterks.

Tikmēr Darba partijas atbalsts ir nozīmīgs, lai šī glābšanas programma tiktu apstiprināta Nīderlandes parlamentā. Valsts mazākuma valdība parasti paļaujas uz eiroskeptiskās Brīvības partijas atbalstu, taču otrdien tā eirozonas krīzes jaunāko sāgu nodēvēju par farsu un valdībai novēlēja veiksmi.

Savukārt Nīderlandes premjerministrs Marks Rute pavēstīja, ka viņš vēl neprasa parlamenta apstiprinājumu, taču norādīja, ka šo programmu balsojumam nodos, līdzko tiks izstrādātas tās detaļas.

Rute sacīja, ka Grieķijas pēkšņais referenduma plāns ir ļoti neveiksmīgs un viņš darīs visu, kas ir viņa spēkos, lai apturētu tā rīkošanu.

Tajā pat laikā svētdien publiskotas sabiedriskās domas aptaujas dati liecina, ka puse respondentu uzskata, ka eirozonas glābšanas plānam paredzēto naudu labāk vajadzētu iztērēt iekšzemes problēmām, bet gandrīz 80% Nīderlandes iedzīvotāju ir pārliecināti, ka nākotnē būs nepieciešams vēl vairāk naudas.

Tikmēr divas trešdaļas aptaujāto iedzīvotāju uzskata, ka Grieķijai vajadzētu pamest eiro, bet gandrīz puse respondentu sacīja, ka valstij vajadzēja pasludināt maksātnespēju.

Grieķijas premjerministrs Georga Papandreu pirmdien negaidīti paziņoja, ka pagājušajā nedēļā panāktā vienošanās par finansiālās palīdzības sniegšanu Atēnām, lai glābtu valsti no draudošā bankrota, tiks nodota apstiprināšanai referendumā.

Kā ziņots, eirozonas valstu līderi vienojās par otro finansiālās palīdzības kārtu, kuras ietvaros Grieķijai tiks piešķirts jauns aizdevums, kā arī par puses privāto investoru turēto līdzšinējo Atēnu parādu norakstīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits