Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Apšaudē Parīzē nogalināts policists un divi ievainoti

Apšaudē, kas ceturtdien notikusi Parīzē Elizejas laukos nogalināts viens un ievainoti divi policisti, ziņo britu medijs The Guardian.

Savukārt policija savā tvitera kontā vēsta, ka Elizejas lauku apkārtnē notiek policijas operācija, un aicina cilvēkus sekot varasiestāžu instrukcijām un izvairīties no šīs apkaimes.

The Guardian vēsta, ka uzbrucējs ticis nogalināts, kad viņš atklājis automātiskā ieroča uguni uz policiju. Kāda lieciniece norādīja, ka pirms evakuācijas no bulvāra dzirdējusi troksni, redzējusi nogalinātu cilvēka ķermeni.

Francijas iekšlietu ministrs norādījis, ka policisti šķietami bija uzbrukuma mērķi. Ap plkst. 21.00 pēc Francija laika mašīna piebraukusi pie policistiem, no tās izkāpis vīrietis un atklājis uguni, ziņo BBC. 

Uzbrucējs esot bijis zināms drošības dienestiem, viņš esot sociālās saziņas lietotnē Telegram rakstījis, ka grib nogalināt policistus.

BBC vēsta, ka šobrīd nav ziņu, ka uzbrukums varētu būt bijis terora akts, taču piebilst, ka Elizejas lauki, kur regulāri apgrozās liels skaits cilvēku, jau ilgstoši tiek uzskatīts par vienu no potenciālajiem teroristu mērķiem. Tāpat britu medijs paziņojis, ka uzsākta anti-terorisma izmeklēšana. 

Francijas prezidents Francuā Olands paziņojis, ka ir pārliecināts, ka tas bija teroristisks uzbrukums. Teroristu grupējums Islāma valsts jau paziņoja, ka uzbrukumu veica viņu kaujinieks.

Uzbrukums notika laikā, kad Parīzē notika pēdējās Francijas prezidenta amata kandidātu debates. Visi kandidāti, kas pēc aptauju rezultātiem ir ar lielāko skaitu atbalstītāju, uz notikumu reaģēja izsakot līdzjūtību uzbrukumā cietušajiem. 

ziņa papildināta

Top komentāri

Marine
M
svétdien vélé$anas... Vive la France !
how sweet!
h
willkommen, willkommen!
reptilis
r
Manī vairs nav līdzjūtības pret Rietumeiropas iedzīvotājiem....skumji,bet fakts. Jo par savu stulbumu...mīkstčaulību...pārprastu cilvēkmīlestību..alkatību(lētais darbaspēks)...ir jāmaksā! Reizēm,kad cilvēks ir apjucis,tad kārtīga pļauka pa seju var atgriezt viņu pie normālas saprašanas. Un ,ja šī ""pļaukāšana""notiek regulāri ,bet cilvēks neatjēdzas,tad viņš jau ir zaudējis veselo saprātu....:((( ...un mani tagad vairāk interesē mūsu pašu kangarēni,kuri grib ,lai viss ir ,kā Parīzē. Būtu jāizdod plakāts - vai tu jau uzprasīji savam deputātam cik migrantus viņu partija vēl taisās ievest? ...un nebalsot par tautas nodevējiem!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits