Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Baltkrievijā piespriests sešu gadu cietumsods žurnālistam, kurš atspoguļojis opozīcijas darbību

Baltkrievijā trešdien tika piespriests sešu gadu cietumsods žurnālistam Pāvelam Mažeikam par politiskās opozīcijas darbības atspoguļošanu.

Tiesa Grodņas pilsētā atzina 45 gadus veco Mažeiku par vainīgu "līdzdalībā ekstrēmistiskā darbibā".

Mažeika tika apsūdzēts par to, ka strādājis ziņu medijos, tostarp telekanālā "Belsat TV", kas raida baltkrievu valodā no Polijas un kuru Baltkrievijas varas iestādes ir atzinušas par "ekstrēmistisku".

Sešu gadu cietumsods tika piespriests arī advokātei Jūlijai Jurhiļevičai, kas tika apsūdzēta par to, ka viņa sniegusi Mažeikam informāciju par Baltkeivijas politieslodzītajiem, īpaši par mākslinieku Alesu Puškinu, kurš šomēnes nomira cietumā. 

42 gadus vecajai Jurhiļevičai, kas bija praktizējusi advokatūrā gandrīz 18 gadus un aizstāvējusi cilvēktiesību aktīvistus, pērnā gada februārī tika atņemta licence.

"Šī ir nevis prāva, bet absurda teātris - žurnālists un advokāte tiek tiesāti par informācijas izplatīšanu," prāvā paziņoja Mažeika.

Mažeikam 2002.gadā tika piespriests divu gadu cietumsods par "neslavas celšanu prezidentam". 2006.gadā viņš kļuva par prezidenta kandidāta Aleksandra Milinkeviča preses sekretāru.

Mažeiks ir strādājis neatkarīgos ziņu medijos Baltkrievijā un Polijā, vadījis vairākas televīzijas programmas un bijis "Belsat TV" izpilddirektors.

Žurnālists jau ir pavadījis 11 mēnešus apcietinājumā kopš viņa aizturēšanas pērnā gada augustā. Mažeika ir paziņojis, ka apcietinājuma laikā viņu piekāvuši policisti, kas pat mēģinājuši viņam izsist aci. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits