Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Barselonas vadība spiesta atzīt drošības krīzi tūristu iecienītās pilsētas ielās

Tūristu iecienītās Spānijas pilsētas Barselonas varasiestādes bijušas spiestas atzīt, ka pilsēta pašlaik piedzīvo drošības krīzi pēc tam, kad 40 dienu laikā reģistrēta septiņu cilvēku nāve vardarbīgos uzbrukumos un daudzi cilvēku aplaupīšanas gadījumi ielās, vēsta laikraksts El Pais.

Barselonas vicemērs Alberts Batlje īpaši sasauktā preses konferencē paziņojis, ka pilsēta palielinās policistu skaitu, lai efektīvāk cīnītos pret noziedzības pieaugumu.

BBC vēsta, ka starptautisku uzmanību drošības situācijai Barselonā īpaši piesaistījusi svētdienas vakarā notikusī Afganistānas vēstnieka Spānijā Masūda Halila aplaupīšana pilsētas centrā. Vairāki uzbrucēji nogāza viņu zemē un nolaupīja viņam rokaspulksteni. Tajā pašā vakarā dažu kvartālu attālumā 91 gadu veca sieviete no Francijas guva galvas ievainojumus, kad laupītāji viņai atņēma kaklarotu. Divas dienas pirms tam tajā pašā rajonā notika laupīšanas uzbrukums vācu tūristam, kurš pēc tam tika ievietots slimnīcā.

Pirmā pusgada laikā reģistrēto noziegumu skaits Barselonā, salīdzinot ar 2018. gada pirmo pusgadu, pieaudzis par 9%. Savukārt vardarbīgo noziegumu skaits pieaudzis par 31% (pēdējos trīs gados – gandrīz par 60%). Laupīšanas gadījumu skaits uzņēmumos (veikalos, ēstuvēs u. c.) palielinājies par 66%.

"Ir laiks atzīt, ka situācija ir kļuvusi nekontrolējama," intervijā BBC teicis Luiss Sanss, Barselonas Centra ielu uzņēmēju asociācijas prezidents.

El Pais raksta, ka, nespēdami samierināties ar ielu noziedzības pieaugumu, daži iedzīvotāji sākuši patrulēt ielās, norādot uz personām, kas zināmas kā kabatzagļi. Pūšot svilpēs un paceļot plakātus septiņās valodās, kur rakstīts "Kabatzaglis", sabiedriskās organizācijas Patrulla Ciudadana (Pilsoņu patruļa) biedri liek zādzībās kādreiz pieķertām personām pamest metro vilcienus un citas sabiedriskas vietas. Vienā no šādām patruļu organizācijām esot apvienojušies 40 cilvēki.

Barselonas metro patrulē arī cita grupa, kas sevi dēvē par Iedzīvotāju organizāciju cīņai pret zagļiem. Viņi sadarbojas ar astoņdesmitajos gados Ņujorkā ASV izveidoto brīvprātīgo noziedzības novēršanas organizāciju Guardian Angels, kas dalās pieredzē. Lai piesaistītu Katalonijas vadības uzmanību noziedzības problēmai, šīs nevalstiskās organizācijas kopā ar citām plāno septembrī organizēt protesta akciju.

Barselonā, kurā dzīvo 1,6 miljoni iedzīvotāju, pērn viesojās 16 miljoni tūristu. Par tūristu īpaši iecienītu pilsētu Barselona kļuva pēc tur notikušajām olimpiskajām spēlēm 1992. gadā. 

Top komentāri

Pareizaisjautājums
P
Kas ir šie nejaukie kriminālie elementi? Varbūt vācieši? Vai zviedri?
ļuļa
ļ
diena aizmirsa pierakstīt, ka barselonu pārvalda sociķi, kas ir dikti mīlīgi noskaņoti pret imigrantiem. pirms neilga laika pat, mēre ada colau verbāli uzbruka salvīni par necilvēcību attiecībā uz nabaga migrantiņiem, kam neļauj brīvi iebraukt lampedūzā. un ka barselona esot ar mieru šos migrantus pieņemt. nu ko lai saka, cilvēcība atmaksājas. kamēr ļaunie dāņi un zviedri zog un slepkavo, migranti no āfrikas čakli strādā un ceļ spānijas ekonomiku. akurāt kā sociālismā paredzēts.
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Brauciet uz Rīgu, šeit nesit!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits