Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Britu valdība informēs ārvalstu žurnālistus, lai novērstu nepareizu informāciju par Brexit

Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas birojs no nākamā gada sākuma regulāri ar ārvalstu žurnālistiem rīkos preses brīfingus, lai pretdarbotos nepareizai informācijai par valdības plāniem Brexit jautājumā.

Britu amatpersonas jau tagad pirms starptautiskajiem samitiem un citiem nozīmīgiem notikumiem ārvalstu presei sniedz jaunāko informāciju, tomēr tā kļūs par pastāvīgu iezīmi, Lielbritānijai gatavojoties līdz marta beigām sākt oficiālu izstāšanos no ES.

"Tas domāts, lai ar viņiem tieši komunicētu, tieši pretojoties nepareizas informācijas sniegšanai," aģentūrai AFP pavēstīja Mejas biroja pārstāve.

Mejas valdība ir atkārtoti paziņojusi, ka nesniegs "reportāžu" par tās sarunu stratēģiju, tomēr jebkādas skaidras nostājas trūkums licis novērotājiem paļauties uz spekulācijām un britu lielākoties eiroskeptisko presi.

Izstāšanās lietu ministrs Deivids Deiviss ceturtdien aizstāvēja valdības pozīciju, norādot likumdevējiem, ka "iespējamie sarunu panākumi ļoti lielā mērā ir atkarīgi no mūsu spējas pārvaldīt informāciju un līdz pēdējai minūtei turēt slepenībā to, kam jāpaliek slepenībā".

Meja atklājusi, ka grib Lisabonas līguma 50.pantu iedarbināt līdz nākamā gada marta beigām, sākot divus gadus ilgo izstāšanās procesu.

Viņa ir norādījusi, ka parlaments varētu balsot par galīgo vienošanos, tomēr nav vēlējusies dot likumdevējiem lielāku teikšanu pirms sarunu sākuma.

Lielbritānijas Augstākā tiesa no 5.decembra līdz 8.decembrim izskatīs valdības apelāciju. ar kuru apstrīdēts zemākās tiesu instances spriedums, ka Lielbritānijas parlamentam, nevis valdībai jāapstiprina lēmums par izstāšanās sarunu uzsākšanu ar ES.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits