Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Burovs cer uz budžeta pieņemšanu pēc pašvaldības administratoru iecelšanas

Pašreizējais Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) vēlētos, lai pēc domes atlaišanas ieceltie pašvaldības administratori pieņemtu pašvaldības 2020.gada budžetu un atbalstītu virkni sociālu izmaiņu ieviešanu, aģentūrai LETA atzina politiķis.

Lai izpildītu likumā noteikto, Rīgas domē šodien otro reizi bija sasaukta sēde, kurā bija jālemj par Burova atstādināšanu no amata, taču, līdzīgi kā pirmajā sēdē, tā kvoruma trūkuma dēļ nenotika, jo ieradušies bija vien 20 deputāti. Līdz ar to paredzams, ka šajā sasaukumā Rīgas domes deputāti uz sēdi vairs nesanāks.

Brīdī, kad Valsts prezidents izsludinās Rīgas domes atlaišanas likumu, pašvaldību līdz ārkārtas vēlēšanām vadīs Administrācija trīs cilvēku sastāvā.

Runājot par darbiem, kurus, viņaprāt, administratoriem būtu jāveic, Burovs pauda viedokli, ka pilsētu nevar atstāt bez budžeta, lai gan uzskata, ka nevajadzētu mainīt nozaru komitejās jau pieņemtos lēmumus par finanšu izlietojumu.

Tāpat būtu jāpieņem, piemēram, lēmums par bērna piedzimšanas pabalsta palielināšanu, sociālā pabalsta ieviešanu redzes invalīdiem mājokļa iekārtošanai, aizņēmuma ņemšanu Sarkandaugavas pārvada būvniecībai un citas tehniskas lietas.

Burovs esot topošo Administrācijas vadītāju jau iepazīstinājis "ar gaidāmo saimniecību", kā arī pastāstījis par kopumā pilsētā notiekošajiem projektiem, piemēram, Brasas pārvada remontu un citiem.

Kā ziņots, 13.februārī Saeima nobalsoja par Rīgas domes atlaišanu. Dome gan vēl darbu turpina, jo Rīgas domes atlaišanas likums stāsies spēkā nākamajā dienā pēc tā izsludināšanas, par ko lēmumu ne agrāk kā desmitā dienā un ne vēlāk kā divdesmit pirmā dienā pēc pieņemšanas pieņem Valsts prezidents Egils Levits.

Pēc tam līdz ārkārtas vēlēšanās pašvaldību vadīs pagaidu Administrācija, kuras vadītājs būs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Edvīns Balševics. Viņa vietnieks būs Finanšu ministrijas Juridiskā departamenta direktors Artis Lapiņš, bet administrācijas locekļa amatā strādās Tieslietu ministrijas Juridiskā departamenta direktora vietnieks Aleksejs Remesovs.

Pagaidu administrācijas vadītājs pildīs domes priekšsēdētāja pienākumus, bet viņa vietnieks veiks vicemēra pienākumus. Savukārt pagaidu administrācijas loceklis pildīs komitejas vadītājam normatīvajos aktos noteiktos pienākumus. Atlīdzība par šo darbu veikšanu administrācijas pārstāvjiem būs tāda pati kā priekšsēdētājam, vicemēram un komitejas vadītājam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits