Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Četrus gadus pēc Brexit pieaudzis Lielbritānijas iedzīvotāju atbalsts ES

Četrus gadus pēc Apvienotās Karalistes Brexit balsojuma lielākā daļa britu vēlētāju pašlaik izvēlētos palikt Eiropas Savienībā (ES), vēsta CNN, atsaucoties uz Eiropas Sociālā pētījuma datiem.

Saskaņā ar Eiropas Sociālā pētījuma datiem, 56,8% respondentu Apvienotajā Karalistē norādījuši, ka balsotu par Lielbritānijas palikšanu ES blokā, rezultātā novērots, ka šajā valstī pieaudzis atbalsts ES. Eiropas Sociālā pētījuma aptauja veikta arī 2018.gadā, kad palikšanu ES atbalstīja 49,9 % respondentu.

Pēdējie aptaujas dati liecina, ka no visiem respondentiem Lielbritānijā 34,9% balsotu par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES, un 8,3% aptaujāto apgalvojuši, ka savu izvēli referendumā neizdarītu. 

Iepriekš jau ziņots, ka pēc Apvienotās Karalistes izstāšanās no Eiropas Savienības šī gada 31.janvārī, abas puses ir sākušas sarunas par turpmākajām attiecībām pēc pārejas perioda beigām 31.decembrī, taču pašlaik nav panākta konkrēta vienošanās.

Kopumā Eiropas Sociālā pētījuma aptauja veikta 26 valstīs, no kurām četras nav ES dalībvalstis. Visaugstākais atbalsts dalībai savienībā ir novērots Īrijā, kur 89,1 % respondentu atbalsta valsts palikšanu ES. Pēc Īrijas seko Beļģija ar 88,9 % un Spānija ar 88,8 %. Turpetim viszemākais atbalsts valsts dalībai ES ir novērots Šveicē un Norvēģijā, attiecīgi 11,2 % un 21,5 %. No bloka dalībvalstīm zemākais atbalsts ES ir novērots Čehijā (66%). 

 

 

 

Top komentāri

reptilis
r
CNN -ar to viss pateikts!:))) Viltus ziņu gigants.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits